Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe Arbeidsongeschiktheidswet voor jong-gehandicapten

Datum nieuwsfeit: 09-07-2001
Bron: Ministerraad
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

9 juli 2001

Hardheidsclausule in arbeidsongeschiktheidswet voor jonggehandicapten

De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Hoogervorst van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ingestemd met het aanbrengen van een hardheidsclausule in de Wet arbeidsongeschiktheidsvoorziening jonggehandicapten. Jonggehandicapten met een
arbeidsongeschiktheidsuitkering (WAJONG-uitkering) kunnen dan in bepaalde gevallen deze uitkering ook in het buitenland ontvangen.

Het wetsvoorstel bepaalt dat het toekomstige Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (UWV) in bijzondere gevallen kan besluiten om af te wijken van de algemene regel dat een WAJONG-uitkering niet in het buitenland kan worden ontvangen. Hierbij kan worden gedacht aan een WAJONG-gerechtigde die ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie