Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leidse wethouder veiligheidsbeleid op stap met de politie

Datum nieuwsfeit: 06-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Wethouder veiligheidsbeleid op stap met de politie

Wethouder Rogier van der Sande (Integraal veiligheidsbeleid) gaat vrijdagavond 6 juni rondom de Beestenmarkt op stap met de politie. Door de politie aan het werk te zien en te horen wat de politie doet bij een melding van geweld, hoopt de wethouder zelf te zien hoe het er op uitgaanstijden aan toe gaat in dit drukke uitgaansgebied. Zijn aanwezigheid is er ook op gericht de campagne Meld geweld onder de aandacht te brengen van het uitgaanspubliek en de horecaondernemers. De wethouder hoopt met zijn aanwezigheid een bijdrage te kunnen leveren aan het doorbreken van een cultuur van afzijdigheid bij het zien -en vooral melden!- van geweld. Tijdens zijn bezoek aan de Beestenmarkt zal de wethouder ook met horecaondernemers en portiers praten over de campagne Meld Geweld.

Tijdens zijn bezoek aan de Beestenmarkt en omgeving zal de wethouder ook kennismaken met de bereden politie en de hondenbegeleider die hier op drukke momenten actief zijn. Ook bezoekt hij de buurtmobiel, waar hij zal spreken met surveillanten.

Korte toelichting
Om duidelijk te maken dat burgers wel degelijk wat kunnen doen als ze geconfronteerd worden met geweld, is de landelijke campagne Meld Geweld gestart. De campagne roept mensen op geweld te melden en geeft daarnaast concrete tips hoe te handelen als men als omstander geconfronteerd wordt met geweld op straat, zonder zichzelf daarbij in gevaar te brengen.
In het kader van de campagne Meld Geweld bestaat de inbreng van de gemeente Leiden en de politie Hollands Midden uit de inzet van extra mensen en geld, met name gericht op het voorkomen en bestrijden van overlast en geweld in uitgaansgebieden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie