Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Economische expansiesteun voor bvba IIMAK

Datum nieuwsfeit: 06-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Vlaamse regering

PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING

VERGADERING VAN 6 JULI 2001

Economische expansiesteun voor bvba IIMAK

Op voorstel van Vlaams Economieminister Dirk VAN MECHELEN heeft de Vlaamse regering ermee ingestemd expansiesteun te verlenen aan bvba International Imaging Materials Europe (IIMAK).

IIMAK werd gesticht in 1983 in Noord-Amerika en is één van werelds grootste producenten van thermische door- druklinten voor toepassingen in de grafische industrie. De onderneming wil zich blijvend in Europa vestigen om de Europese markt vanuit hieruit te bespelen. Als vestigingsplaats werd gekozen voor Westerlo, waar een gebouw werd gehuurd dat aan de specifieke behoeften van het productieproces zal worden aangepast.

De totale investeringen bedragen 18.121.900 euro (731.035.000 fr.). Het grootste gedeelte heeft betrek- king op het productieapparaat, o.a. coating, de snij- en de inktaanmaakafdeling. Dankzij deze investeringen zal er werkgelegenheid in de betrokken onderneming gecreëerd worden voor 125 personen.

persinfo : Marc De Roeck, woordvoerder van minister Van Mechelen - tel. 02 553 64 11 e-mail: (persdienst.vanmechelen@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie