Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanbieding 'Heemschut Cultuurhistorische folder Thorn'

Datum nieuwsfeit: 07-07-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Amsterdam, juli 2001
Persbericht
Aanbieding eerste exemplaar Heemschut cultuurhistorische folder Thorn zaterdag 7 juli 2001, 10:45 uur
in de Raadzaal, stadhuis van Thorn

Op zaterdag 7 juli 2001 om 10:45 uur biedt de heer mr. dr. A.H.A. Lutters, voorzitter van de provinciale commissie Limburg van Bond Heemschut, het eerste exemplaar van de Heemschut cultuurhistorische folder Thorn aan de burgemeester van Thorn, de heer T.F.M. Rongen. De cultuurhistorische folder is uitgebracht voor de Heemschut Monumentendag Thorn, die op 7 juli 2001 van 11:00 uur tot 17:00 uur zal plaatsvinden.

Het opschrift op de folder is een citaat van Bertus Aafjes: 'Het stadje ligt onder de stolp van de hemel als een stuk antiek in de porceleinkast'. In Thorn spreekt alles van een zeer oud verleden: de huizen en de straatjes ademen een middeleeuwse sfeer. De folder nodigt uit tot een kijkje te nemen onder de stolp en de rijke geschiedenis van Thorn te ontdekken.

De Nederlandse steden zijn bekend om hun varieteit en hun bijzondere kenmerken. Steeds meer mensen willen de verassende kanten van dit culturele erfgoed met karakter ontdekken. Heemschut speelt met haar cultuurhistorische folders in op deze vraag. In zes handzame folders leert u de hoogtepunten van de rijke geschiedenis van vijf steden op een toegankelijke wijze kennen.

De volgende titels zijn verschenen: Amersfoort, 'Als rechte hand van 't Sticht', Middelburg, 'Monumentaal Middelpunt van Zeeland', Delden, 'Stad en Ambt Delden', 's-Hertogenbosch, 'Het Bosch van den Hertog', Den Helder, 'Keizerlijke fortificatie aan zee' en Thorn, 'Het stadje onder de stolp van de hemel'. De folders kosten ? 5,- per stuk, inclusief verzendkosten en zijn te verkrijgen bij het bureau van Heemschut of via de website, www.heemschut.nl. Hiermee ondersteunt u mede de activiteiten van Heemschut.


Tijd presentatie: 10:45 uur

Adres: Raadzaal van het stadhuis Thorn, Wijngaard 8, tel. 0475-56 27 61

Volgende activiteit: zaterdag 25 augustus 2001, landelijke Heemschutdag in Amsterdam en viering van het 90-jarig bestaan van de Bond.

Informatie: secretariaat van Bond Heemschut, tel. 020-622 52 92, (info@heemschut.nl) of www.heemschut.nl. Op de website is ook het uitgebreide programma te vinden.

Heemschut is een vereniging met ruim 10.000 leden die zich inzet voor de bescherming van cultuurmonumenten en het historisch ruimtelijk karakter van Nederland. Heemschut signaleert en inventariseert ontwikkelingen die cultuurmonumenten en landschappen bedreigen en onderneemt daartegen actie en/of steunt bestaande initiatieven. Heemschut bevordert de belangstelling van het publiek voor het monumentaal erfgoed om voor dit doel een breder draagvlak te creeren.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie