Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

100.000 Bezoekers na eerste open dag vliegbasis Leeuwarden

Datum nieuwsfeit: 07-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


zonnebrand op Open Dagen

Open Dagen: 100.000 bezoekers na één dag

07-07-2001

special: Open Dagen vliegbasis Leeuwarden

Leeuwarden, zaterdagmorgen, acht uur. De zon schijnt en ondanks het vroege tijdstip kruipt de thermometer al in de richting van de 25 graden. Ook vandaag zijn de poorten van de vliegbasis Leeuwarden geopend voor de talloze bezoekers van de Open Dagen van de Koninklijke Luchtmacht. Vrijdag, op de eerste van de twee dagen, kwamen zon 100.000 mensen van heinde en verre om kennis te maken met de luchtmacht. Vandaag verwacht de organisatie nog eens zon aantal mensen. Wanneer het allemaal zo vlekkeloos verloopt als op vrijdag, kunnen bezoekers en organisatoren vanavond tevreden naar huis.

De vliegbasis leek vrijdag wel een beetje op een tropisch vakantieoord. Overal mensen in het gras terwijl met het oog op de tropische temperatuur van 30 graden blote bovenlijven, zonnebrandcreme en meegenomen parasols niet ontbraken. Toch had Leeuwarden meer te bieden dan alleen een priemend zonnetje. Zo mochten de standhouders in de tentoonstellingsruimte zich volop verheugen in de belangstelling en nam menigeen een kijkje bij de kandidaten voor de opvolging van de F-16. Vooral de in Nederlandse luchtmachtkleuren gestoken Joint Strike Fighter variant van Boeing viel op, terwijl tal van Rafale-petjes werden uitgedeeld en de liefhebbers in de rij stonden voor een ritje in de simulator van de Eurofighter. De échte vliegtuigliefhebbers zagen nog meer in de A-4 Skyhawk jachtvliegtuigen van de luchtmacht van Singapore. Die waren overigens niet de halve aardbol overgevlogen voor een paar daagjes Leeuwarden, maar zijn normaal in Frankrijk gestationeerd waar de Aziatische luchtmacht vliegers traint.

Open Dagen zijn ook een prima gelegenheid om jongeren te interesseren in een baan bij de luchtmacht. Het motto van de Open Dagen, de kracht van teamwork, maakt daarbij duidelijk dat er veel verschillende functies beschikbaar zijn voor evenveel jongelui. Op de vliegbasis zelf zijn zon 2.500 medewerkers in de weer om alles in goede banen te leiden. Op de eerste dag lukte dat uitstekend, terwijl alle tekenen er op wijzen dat een bezoek aan de Open Dagen van de luchtmacht op de vliegbasis Leeuwarden vandaag ook weer de moeite loont. (foto: Hennie Keeris)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie