Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland

Datum nieuwsfeit: 07-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio 7-07-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-211 215

Roekeloos rijden, vermoedelijk onder invloed
EMMELOORD Bij een horecagelegenheid aan de Brouwerskamp zagen politieagenten afgelopen nacht een man die in zijn auto stapte en vervolgens, bij het zien van de politie, er weer uitstapte. Kort daarna zagen de agenten hem alsnog wegrijden, reden achter hem aan en gaven hem een stopteken. De bestuurder luisterde niet, trapte het gaspedaal in en probeerde de politie af te schudden. Op de Oude Emmeloorderweg, de Pilotenweg en de Weg van Ongenade werden snelheden van meer dan 160 km/h gehaald. De man liet uiteindelijk zijn auto op een boerenerf achter en wist te voet te ontkomen. De auto is in beslag genomen en naar het politiebureau gebracht, waar ook de identiteit van de bestuurder is achterhaald. Via zijn familie is de bestuurder (37 uit Urk) verteld zich vandaag op het politiebureau te melden.

Schot in been na meningsverschil
EMMELOORD Bij de basisschool aan de Meteorenstraat kregen vanochtend vroeg twee personen uit een groepje jongeren dat elkaar daar vaak na het uitgaan ontmoet, een meningsverschil. Plotseling haalde één van hen een vuurwapen tevoorschijn en loste een schot op de ander. Deze man (22 uit Emmeloord) werd in zijn been geraakt. Het slachtoffer is weggerend en heeft zich bij de politie gemeld. Die heeft de man naar het ziekenhuis laten brengen waar zijn verwonding, die niet ernstig bleek te zijn, is verbonden. De politie is onmiddellijk gestart met het onderzoek naar de dader en hoopt hem binnen afzienbare tijd te kunnen aanhouden.

Aanhouding na bedreiging
LELYSTAD Aan de Museumweg, op het terrein waar vrijdagavond het symfonisch vuurwerk werd afgestoken, heeft de politie na afloop van het spektakel een 18-jarige jongen uit Lelystad aangehouden op verdenking van bedreiging. De jongen zocht, volgens verklaringen, de confrontatie met medewerkers van het beveiligingsbedrijf en beledigde een van medewerkers en bedreigde hem mondeling. De jongen is overgebracht naar het politiebureau, verhoord en overgedragen aan zijn ouders. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanrijdingen
LELYSTAD / ALMERE Een 18-jarige automobiliste uit Lelystad was afgelopen nacht even afgeleid toen ze haar radio zachter zette en reed op de westbaan van de A6, ter hoogte van de afslag Almere-Stad, tegen de achterkant aan van de auto die ze net wilde inhalen. Door de aanrijding sloeg deze auto, bestuurd door een 66-jarige man uit Amsterdam, over de kop en kwam op zijn dak tot stilstand. De bestuurder kon op eigen kracht uit de auto komen; zijn passagiere (75 uit Amsterdam) moest bevrijd worden en is met onbekende verwondingen overgebracht naar het AMC in Amsterdam. De auto van de 18-jarige kwam na de aanrijding tegen de vangrail van de middenberm tot stilstand. Zij en haar vier inzittenden kwamen met de schrik vrij. Beide auto`s moesten worden afgesleept.

ALMERE Op de kruising van de Waddendreef met de Spoordreef zijn vrijdag aan het begin van de middag twee auto`s met elkaar in botsing gekomen. Een 20-jarige automobilist uit Almere besloot, toen het verkeerslicht op groen sprong, recht door te rijden in plaats van af te slaan en kwam in botsing met de auto van een 34-jarige automobilist uit Almere die vanaf de Spoordreef de kruising op reed. Beide bestuurders en de inzittende van de 20-jarige zijn per ambulance naar het Flevoziekenhuis gebracht, maar konden alle drie naar onderzoek weer naar huis. De auto`s zijn afgesleept.

ZEEWOLDE Op de Ganzenweg raakte afgelopen nacht een auto, bestuurd door een 34-jarige man uit Dronten, van de weg en kwam tot stilstand in de sloot. Zowel de bestuurder als zijn 40-jarige passagiere (ook uit Dronten) raakten gewond en zijn per GGD-ambulance naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk gebracht. Omdat de politie vermoedt dat het ongeluk ontstond doordat de bestuurder onder invloed reed, heeft zij in het ziekenhuis een bloedproef laten afnemen. De auto is afgesleept.

Irritant onder invloed
ALMERE Vrijdagmiddag kwamen bij de politie meldingen binnen over een man die, vermoedelijk onder invloed, in het centrum en bij het station mensen lastig viel, zijn geslachtsdeel liet zien en vernielingen aanrichtte. De man (34 uit Almere) is door de politie opgespoord en aangehouden. Op het politiebureau is hij ter ontnuchtering in een politiecel ingesloten om later gehoord te kunnen worden.

Aanhoudingen na lokaalvredebreuk
ALMERE Medewerkers van het zwembad aan het Globeplein belden vrijdagavond de politie nadat zij een groepje van 6 vervelende jongens driemaal bevolen had het zwembad te verlaten en de jongens niet wilden luisteren. De agenten die op de melding reageerden werd duidelijk dat hetzelfde groepje zich de laatste tijd elke vrijdagavond vervelend gedroeg en andere badgasten lastig viel. De twee jongens die het meest lastig waren, zijn door de agenten aangehouden wegens lokaalvredebreuk en baldadigheid. Beiden (15 en 16 uit Almere) zijn meegenomen naar het politiebureau en ingesloten om verhoord te worden. Alle 6 de jongens ontvangen van het zwembad in elk geval een lokaalverbod.

Vechten
LELYSTAD Surveillerende agenten zagen afgelopen nacht ter hoogte van de ingang van een horecagelegenheid aan de Middendreef een man een tweede persoon tegen de grond slaan en natrappen. De portier van de gelegenheid greep de verdachte (22 uit Lelystad) in zijn kraag en droeg hem over aan de agenten. De man is naar het politiebureau gebracht, waar hij voor nader onderzoek is ingesloten. Het 19-jarige slachtoffer (uit Lelystad) heeft aangifte gedaan.

Box in brand
ALMERE Vermoedelijk doordat een onbekende brandstichter vrijdag aan het begin van de avond in een schuurtje aan de Markstraat een matras in brand stak, liep het betreffende schuurtje en een paar andere schuurtjes rook- en roetschade op. De brandweer heeft het vuur geblust en de politie stelt een onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie