Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: Autokrakers aangehouden

Datum nieuwsfeit: 07-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-07-2001

Politieberichten districten stad Utrecht, 10.15 uur
Autokrakers aangehouden

UTRECHT Een 33-jarige man uit Utrecht werd vrijdagmorgen rond half een door surveillerende agenten op de Springweg aangetroffen terwijl hij bezig was een auto te kraken. Op het moment dat hij met de ontvreemde autoradio wilde weglopen, werd hij door de agenten gesommeerd te blijven staan. Hierop gooide hij de radio op de grond en rende weg. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. De verdachte is ingesloten.

Zaterdagmorgen omstreeks twee uur zagen surveillerende agenten dat twee mannen inbraken in een geparkeerde auto in de Nicolaas Beetsstraat. Op het moment dat een van de verdachten (een 46-jarige man uit Utrecht) in de auto zat, werd hij aangehouden. De tweede verdachte fietste vervolgens snel weg. De verdachte is ingesloten. Naar de tweede verdachte wordt nog gezocht.

Verkeerscontroles

UTRECHT Vrijdagmiddag hield de politie tussen half twee en half vier een gordelcontrole op de Lunettenbaan. Van de 173 gecontroleerde automobilisten bleken er achttien de gordel niet te dragen. Zij ontvingen een bekeuring.

Bij een alcoholcontrole op de Briljantlaan vrijdagmiddag/-avond tussen vier en tien uur werden 260 blaastests afgenomen. Drie automobilisten hadden teveel alcohol in het bloed en ontvingen een bekeuring en een rijverbod.

Omdat op de Tolsteegsingel bij de Abstederdijk een linksafverbod geldt dat regelmatig wordt overtreden en voor gevaarlijke situaties zorgt, hield de politie daar vrijdagmiddag tussen twee en drie uur een controle. Vijf automobilisten werden bekeurd.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Een 35-jarige man uit Zeist wilde vrijdagmiddag ronde vier uur een winkel aan de Plantage verlaten zonder te betalen. Winkelpersoneel hield de man vervolgens aan en trof in zijn tas de gestolen goederen ter waarde van enkele tientjes aan. De man werd overgedragen aan de politie en overgebracht naar het politiebureau waar bleek dat hij nog een niet betaalde boete had openstaan.

Poging straatroof

UTRECHT Vrijdagavond fietste een 21-jarige vrouw uit Utrecht op de Amaliastraat met haar mobiele telefoon in de hand. Plotseling kwam een scooter naast haar rijden. De bestuurders trachtten de telefoon uit haar hand te rukken wat niet lukte. Vervolgens werd van de vrouw haar halsketting van haar nek getrokken die door de verdachten meteen werd weggegooid. Daarop reed de scooter snel weg. De politie onderzoekt deze brutale poging tot straatroof.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie