Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jeroen Bleekemolen rijdt Fly You Clio Renault Sport Cup

Datum nieuwsfeit: 07-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Jeroen Bleekemolen rijdt bijna volledig seizoen Fly You Clio Renault Sport Cup

Assen, 7 juli 2001 Jeroen Bleekemolen gaat met steun van hoofdsponsor Carpetland en de Dolmans Groep deelnemen aan de Fly You Clio Renault Sport Cup. De 19-jarige coureur won als gastrijder al de eerste race van de zeer competitieve merkencup. Jeroen mist hoogstwaarschijnlijk één race die samenvalt met het FIA GT kampioenschap. Desondanks dicht hij zichzelf vrij goede kansen op de titel toe. "Mijn doel is om elke race in de top drie te eindigen", aldus de talentvolle coureur.

Tijdens de Pinksterraces bestuurde Jeroen Bleekemolen de Clio Renault Sport van de verhinderde Ferri Somogyi, die uitkomt voor Team Bleekemolen. Jeroen won de race op indrukwekkende wijze en was daarmee de overige 58 deelnemers in de competitieve, gelijkwaardige klasse te snel af. Dit mooie succes was een belangrijke stimulans voor de jonge coureur om te trachten het volledige seizoen van de Fly You Clio Renault Sport Cup te rijden. "Met steun van mijn nieuwe hoofdsponsor Carpetland en onze trouwe partner binnen Team Bleekemolen Dolmans is dat gelukt", vertelde Jeroen tijdens de vrije trainingen op het TT Circuit Assen. "Team Bleekemolen heeft een compleet nieuwe auto voor mij opgebouwd. Ik ben heel blij dat het allemaal gelukt is en ik heb er heel veel zin in. Het is een prachtige klasse om in te rijden, met veel ervaren en snelle deelnemers."

Het FIA GT kampioenschap is dit seizoen de eerste prioriteit voor Jeroen Bleekemolen. Hij bestuurt samen met Mike Hezemans de eerste Chrysler Viper van Team Carsport Holland. Vorige week kwam het duo als eerste over de finish op de Hungaroring (H). De kalenders van de beide klassen overlappen twee keer. Op 5 augustus rijdt Jeroen met de Viper de 24 uren van Spa-Francorchamps, op Circuit Park Zandvoort vindt dan de Marlboro Masters plaats. Op 9 september vallen ook twee races samen; de Fly You Clio Renault Sport Cup rijdt op Circuit Park Zandvoort, de FIA GT serie komt op de Nürburgring in actie. "Ik denk dat ik tijdens de Marlboro Masters wel van start kan gaan omdat de race van de Fly You Clio Renault Sport Cup pas aan het einde van de dag wordt verreden", aldus Jeroen. "Ik zal dit seizoen dus waarschijnlijk één race moeten missen." Bleekemolen ziet zichzelf desondanks als titelkandidaat. "Mijn streven is om iedere race die ik rijd in de top drie te eindigen en zoveel mogelijk races proberen te winnen. Als dat lukt maak ik denk ik een vrij goede kans."

Jeroen Bleekemolen zal ook minimaal twee races in de Renault Sport Clio Elf International Cup rijden, het Europese kampioenschap dat wordt verreden met de auto's uit onder meer de Fly You Clio Renault Sport Cup. Jeroen rijdt op 29 juli op Magny Cours en op 12 augustus op Assen. Tijdens dat laatste weekeinde staat er ook een race van de Fly You Clio Renault Sport Cup gepland.

Voor de redactie:
Voor nadere informatie: Jeroen Bleekemolen, (06) 54 76 11 62

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie