Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 07-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 7-07-2001
Persbericht van zaterdag 7 juli 2001

Berichten uit de regio

Gemert: Aanhoudingen na vernieling
Vrijdagavond om 22.00 uur is op de Nieuwstraat een 29-jarige inwoner van Gemert aangehouden als verdacht van vernieling van een ruit van een winkel aan de Elisabethplaats. Korte tijd later om 22.10 uur werd op het politiebureau een 18-jarige inwoonster van Gemert aangehouden. Zij wordt ervan verdacht, samen met de eerder aangehouden man de genoemde ruit te hebben vernield door er een fiets tegenaan te gooien. De verdachten zijn na verhoor heengezonden.

Helmond: Diefstal uit een woning
Tussen donderdag 13.00 uur en vrijdag 22.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Trompstraat. Tot nu toe is onbekend hoe men de woning is binnengekomen. Uit de woning zijn een radiocassette - cd-speler en 4 cds weggenomen.

Eindhoven: Aanhoudingen na inbraak
In het winkelcentrum Woensel zijn vrijdagavond om 23.30 uur twee Eindhovenaren van 21 en 28-jaar aangehouden. Getuigen hadden gezien dat beide mannen een raam van een deur van het tankstation hadden vernield en dat een van hen binnen was geweest. Zij waarschuwden de politie die de mannen kon aanhouden. Zij zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Eindhoven: Door rood licht
Een 20-jarige automobilist uit Eindhoven reed voor het oog van de politie door rood licht op de Glaslaan. Toen de bestuurder hiervoor staande gehouden werd bleek uit onderzoek dat de man onder invloed was. Nadat hij was aangehouden bleek uit de ademanalyse dat hij een alcoholpromillage van 0.95 promille had. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 4 uur.

Veldhoven: Aanhouding na inbraak
Een politiesurveillance zag zaterdagmorgen omstreeks 02.20 uur, op de Heemweg een personenauto rijden met de achterklep open en daarin twee fietsen. Toen men de auto had laten stoppen voor een controle zagen de politiemensen nog meer spullen in de auto liggen. Toen men de 44-jarige Eindhovense bestuurder vroeg naar de herkomst van deze spullen, vertelde hij dat hij deze kort ervoor had weggenomen uit de berging van een woning aan de St. Jorisstraat. De verdachte is aangehouden en voor onderzoek ingesloten. De weggenomen spullen zijn voor onderzoek inbeslaggenomen.

Gemert: Aanhouding na poging vernieling
Op de West Om zijn zaterdagmorgen om 02.20 uur twee Helmonders van 13 en 14 jaar aangehouden. Beide jongens hadden geprobeerd de ruiten van een bushalte aan de West Om in te trappen. Dit werd gezien door een politiesurveillance. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau en na verhoor overgedragen aan de ouders.

Eindhoven: Aanhoudingen na diefstal bromfiets
Zaterdagmorgen om 02.20 uur hoorden twee politiemensen op de Beukenlaan, bij het uitlaten van de diensthonden Robbie en Ringo een gekraak. Toen zij, samen met de honden, gingen kijken zagen ze drie mannen die bezig waren de opbergbak van een bromfiets open te breken. De drie Eindhovenaren van 16 en 17 jaar oud, werden aangehouden wegens diefstal. Zij zijn onder begeleiding van de diensthonden overgebracht naar het bureau en voor onderzoek ingesloten. De bromfiets is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Inbrekers aangehouden
Op de Emmasingel zijn zaterdagmorgen om 06.35 uur twee Eindhovenaren van 15 en 16 jaar oud aangehouden. Een derde, 15-jarige Eindhovense verdachte, is om 06.35 uur op de Demer aangehouden. De drie verdachten waren in het bezit van enkele goed gevulde boodschappentassen met spullen van inbraken afkomstig. Zij zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat er ingebroken was in een fietsenstalling en een bedrijf aan de Mathildelaan. De verdachten zijn ingesloten. De gestolen spullen zijn voor onderzoek inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Diefstal personenauto
Vanaf een parkeerplaats aan de Limburglaan is, tussen vrijdagavond 19.00 uur en zaterdagmorgen 09.30 uur een personenauto, merk Opel, type Corsa, kleur rood, voorzien van het kenteken BT-99-PL, weggenomen.

Tussen vrijdag 22.00 uur en zaterdag 12.00 uur is er vanaf een parkeerplaats aan de Gagelstraat een personenauto, .erk Opel, type Kadett, kleur blauw, voorzien van het kenteken LD-34-LR, weggenomen.

Veldhoven: Diefstal personenauto
Vanaf een parkeerplaats aan de Burgemeester van Hoofflaan is tussen vrijdag 22.00 uur en zaterdagmorgen 10.00 uur een personenauto, merk Ford, type Fiësta, kleur rood, voorzien van het kenteken HG-GG-92, weggenomen.

Geldrop: Driejarig kind aan de dood ontsnapt
Bij een kinderverjaardag in Geldrop is vanmiddag omstreeks 14.00 uur een driejarig meisje uit Eindhoven aan de dood ontsnapt. Het kinderfeestje startte in een speeltuin aan het speeltuinpad. Daar vandaan zou het gezelschap met een huifkar, getrokken door een paard, vertrekken voor een rondrit. De jarige wilde graag op de rug van het paard zitten. De eigenaar van het paard vond dit goed en zette het meisje op het paard. Hierna sloeg het als tam bekend staande paard, door nog onbekende reden, op hol. De Geldropse eigenaar vloog het paard om de nek maar werd door de voorbenen weggetrapt waarbij hij schaafwonden aan beide benen opliep. Het meisje wist zich, als door een wonder, vast te houden waarna het op hol geslagen paard met huifkar en al over het Speeltuinpad, via de rijbaan van de Flenskensstraat de inrit van een woning aldaar opliep waarbij hij dwars door een metalen garagedeur liep en tot stilstand kwam tegen de achtermuur van de garage. Daar werd het doodsbange kind van het paard gehaald. Zij is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Het paard was niet zichtbaar gewond geraakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie