Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dode jongen gevonden achter woning in Oude Pekela

Datum nieuwsfeit: 07-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 7-07-2001
Politiebericht Groningen
Zaterdag 7 juli 2001

Dagelijkse berichten

Oude Pekela: dode jongen gevonden achter woning Achter zijn ouderlijke woning aan de Erasmusstraat in Oude Pekela troffen politiemensen zaterdagmorgen het levenloze lichaam van een 15-jarige jongen uit die plaats aan. De jongen werd gevonden nadat zijn familieleden, met wie hij in hetzelfde huis woont, hem liggend in de tuin hadden aangetroffen en de ambulancedienst hadden gewaarschuwd. Zij gingen er aanvankelijk vanuit dat hij onwel was geworden. De politie gaat er vanuit dat de jongen door een misdrijf om het leven is gekomen en een recherchebijstandsteam is inmiddels een uitgebreid onderzoek begonnen. Onderdeel van daarvan is een buurtonderzoek dat zaterdagmiddag is opgestart. Door de technische recherche is een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld op en in de omgeving van de vindplaats van het stoffelijk overschot. Daarbij is gebruik gemaakt van een speurhond. Resultaten van dat onderzoek zijn nog niet bekend. Vermoedelijk wordt nog dit weekend sectie verricht op het stoffelijk overschot om de doodsoorzaak vast te stellen. Nadere bijzonderheden zijn op dit moment niet voorhanden.

Grootegast: gewonden bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Munnekeweg in Grootegast zijn vrijdagmiddag een 38-jarige automobiliste uit Grootegast en een 26-jarige bromfietser uit Uithuizen gewond geraakt. De bromfietser botste op de kruising met de Ipo Haaimaweg frontaal op de auto van de vrouw uit Grootegast, die nagenoeg stil stond en de kruising wilde oversteken. De autobestuurster is met nekletsel naar een ziekenhuis gebracht. Haar auto is door een berger afgevoerd. De bromfietser liep knieletsel op maar weigerde medische behandeling. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Oldehove: dronken man maakt amok
De politie heeft vrijdagnacht in een café aan de Wilhelminastraat in Oldehove een 33-jarige man uit die plaats aangehouden. De man verkeerde zwaar onder invloed van alcohol en bedreigde zijn vriendin en de 32-jarige eigenaar van het café. Een bemiddelingspoging door de politie mocht niet baten. De man was niet voor rede vatbaar. Hij weigerde de kroeg te verlaten. Daarop is hij aangehouden en door de politie meegenomen. De man is ter ontnuchtering ingesloten en na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het verstoren van de orde onder invloed van alcohol.

Groningen: gestolen auto
In de Schoolhom in Groningen troffen surveillerende politiemensen vrijdagmiddag een in Leeuwarden gestolen auto aan. De auto werd gevonden na een telefonische tip. De wagen is voor onderzoek overgebracht naar een opslagruimte van de politie. Ruim een uur later meldde zich een 26-jarige man uit Groningen aan de balie van het politiebureau aan de Rademarkt in Groningen met de vraag waar zijn auto was gebleven die hij in de Schoolholm had geparkeerd. Omdat de man bleef volhouden de eigenaar van de auto te zijn inmiddels was door de werkelijke eigenaar bij de politie in Leeuwarden aangifte gedaan van diefstal werd hij aangehouden. De man is ingesloten voor ander onderzoek en verhoor.

Groningen: man aangehouden
De politie heeft vrijdagnacht een 20-jarige man uit Augustinusga aangehouden op de Grote Markt in Groningen. De man, die merkbaar onder invloed van alcohol verkeerde, blokkeerde opzettelijk de ingang van een café aan de zuidkant van de Grote Markt en weigerde ook na vordering weg te gaan. Politiemensen namen de man mee en spraken hem enkele meters verder op aan. Na het gesprek werd de man gesommeerd verder te lopen. Hij weigerde weg te gaan waarop hij is aangehouden voor het opzettelijk niet voldoen aan een politiebevel. De man is naar het politiebureau gebracht en na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man vernielt raam
Een 33-jarige man uit de gemeente Oosterhout is vrijdagnacht door de politie aangehouden in de Gelkingestraat in Groningen. Te voet surveillerende politiemensen hoorden glasgerinkel en gingen op onderzoek uit. Daarbij werd een ingeslagen raam van een restaurant aangetroffen. Voorbijgangers wezen de dader aan. Die werd meegenomen naar het politiebureau en bekende de vernieling. Na verhoor is de man met een proces-verbaal heengezonden.

Groningen: dronken man aangehouden
Op de stoep van een pand aan de Brugstraat in Groningen troffen politiemensen vrijdagmiddag een dronken man aan. De man, 52-jaar en zonder vast woon- of verblijfplaats klaagde over inwendige pijnen. Personeel van een gewaarschuwde wilde de man naar een ziekenhuis brengen voor onderzoek maar hij weigerde medische hulp. Daarop is hij aangehouden voor openbare dronkenschap en meegenomen naar het politiebureau. Hij verzette zich hevig en moest geboeid worden weggebracht. De man sloeg en schopte wild om zich heen en probeerde het dienstpistool van een politieman af te pakken. Dat lukte niet en hij kon worden overmeesterd. Hij is ter ontnuchtering ingesloten en in de loop van de avond heengezonden.

Groningen: man gooit raam in
Wegens vernieling van een raam van een woning aan de Moesstraat in Groningen heeft de politie vrijdagnacht een 37-jarige Groninger aangehouden. De man werd aangesproken door de bewoonster van het pand nadat zij rumoer op straat had gehoord. De man verklaarde belaagd te zijn door een groep mannen en was erg boos. Hij pakte daarop een steen en sloeg daarmee het raam van de woning van de vrouw in. De vrouw belde de politie en de boze man werd aangehouden. Hij bleek in het bezit te zijn van een stroomstootwapen. Dat is door de politie in beslag genomen. De man is meegenomen naar het bureau en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor vernieling en overtreding van de Wet Wapens en Munitie.

Appingedam: meisje mishandeld
Nadat hij zijn 17-jarige vriendin uit Groningen had mishandeld heeft de politie vrijdagnacht in de Wijkstraat in Appingedam een 23-jarige man uit de gemeente Loppersum aangehouden. Eerder in de nacht zagen surveillerende politiemensen het stel al ruziën. Bij een gesprek met de agenten bleken ze onenigheid te hebben over het verbreken van de relatie. Beiden gingen huns weegs na het gesprek met de politie. Later kwamen ze elkaar tegen. De Loppersummer werd daarbij zo kwaad op zijn inmiddels ex-vriendin dat hij haar aan heur haar trok en dreigde haar in het water van het Damsterdiep te gooien. Het meisje kreeg vervolgens hulp van twee voorbijgangers waarop de vriend wegliep. Eén van de voorbijgangers, een 29-jarige man uit Delfzijl, bood aan het meisje weg te brengen maar werd direct daarop belaagd door de verdachte die weer terug kwam. Hij had een stuk hout bij zich waarmee hij de Delfzijlster sloeg. De man viel op de grond en werd daarna nog meerdere keren door de verdachte geschopt en geslagen. Die kon door de gewaarschuwde politie worden aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij is ingesloten.

Wildervank: brand in woning
In een woning aan de Sportterreinstraat in Wildervank brak vrijdagmiddag door nog onbekende oorzaak brand uit. De 41-jarige bewoner van het pand was buiten bezig toen hij op de zolder van zijn huis een steekvlam waarna. Hij probeerde samen met zijn kinderen de brand te blussen en waarschuwde de brandweer. Die had de brand snel onder controle. De woning liep aanzienlijke rook- en waterschade op. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van brand.

Ter Apel: brand door laswerkzaamheden
Tijdens laswerkzaamheden aan een spuitcabine in een industrieel centrum raakte een hoeveelheid afval en isolatiemateriaal in brand. Doordat de 48-jarige lasser met een brandblusser de brand probeerde te blussen en mede doordat de sprinklerinstallatie inwerking trad had de brandweer het vuur snel onder controle. De schade bleef daardoor beperkt.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30ct/min)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...