Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dode jongen gevonden achter woning in Oude Pekela

Datum nieuwsfeit: 07-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 7-07-2001
Politiebericht Groningen
Zaterdag 7 juli 2001

Dagelijkse berichten

Oude Pekela: dode jongen gevonden achter woning Achter zijn ouderlijke woning aan de Erasmusstraat in Oude Pekela troffen politiemensen zaterdagmorgen het levenloze lichaam van een 15-jarige jongen uit die plaats aan. De jongen werd gevonden nadat zijn familieleden, met wie hij in hetzelfde huis woont, hem liggend in de tuin hadden aangetroffen en de ambulancedienst hadden gewaarschuwd. Zij gingen er aanvankelijk vanuit dat hij onwel was geworden. De politie gaat er vanuit dat de jongen door een misdrijf om het leven is gekomen en een recherchebijstandsteam is inmiddels een uitgebreid onderzoek begonnen. Onderdeel van daarvan is een buurtonderzoek dat zaterdagmiddag is opgestart. Door de technische recherche is een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld op en in de omgeving van de vindplaats van het stoffelijk overschot. Daarbij is gebruik gemaakt van een speurhond. Resultaten van dat onderzoek zijn nog niet bekend. Vermoedelijk wordt nog dit weekend sectie verricht op het stoffelijk overschot om de doodsoorzaak vast te stellen. Nadere bijzonderheden zijn op dit moment niet voorhanden.

Grootegast: gewonden bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Munnekeweg in Grootegast zijn vrijdagmiddag een 38-jarige automobiliste uit Grootegast en een 26-jarige bromfietser uit Uithuizen gewond geraakt. De bromfietser botste op de kruising met de Ipo Haaimaweg frontaal op de auto van de vrouw uit Grootegast, die nagenoeg stil stond en de kruising wilde oversteken. De autobestuurster is met nekletsel naar een ziekenhuis gebracht. Haar auto is door een berger afgevoerd. De bromfietser liep knieletsel op maar weigerde medische behandeling. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Oldehove: dronken man maakt amok
De politie heeft vrijdagnacht in een café aan de Wilhelminastraat in Oldehove een 33-jarige man uit die plaats aangehouden. De man verkeerde zwaar onder invloed van alcohol en bedreigde zijn vriendin en de 32-jarige eigenaar van het café. Een bemiddelingspoging door de politie mocht niet baten. De man was niet voor rede vatbaar. Hij weigerde de kroeg te verlaten. Daarop is hij aangehouden en door de politie meegenomen. De man is ter ontnuchtering ingesloten en na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het verstoren van de orde onder invloed van alcohol.

Groningen: gestolen auto
In de Schoolhom in Groningen troffen surveillerende politiemensen vrijdagmiddag een in Leeuwarden gestolen auto aan. De auto werd gevonden na een telefonische tip. De wagen is voor onderzoek overgebracht naar een opslagruimte van de politie. Ruim een uur later meldde zich een 26-jarige man uit Groningen aan de balie van het politiebureau aan de Rademarkt in Groningen met de vraag waar zijn auto was gebleven die hij in de Schoolholm had geparkeerd. Omdat de man bleef volhouden de eigenaar van de auto te zijn inmiddels was door de werkelijke eigenaar bij de politie in Leeuwarden aangifte gedaan van diefstal werd hij aangehouden. De man is ingesloten voor ander onderzoek en verhoor.

Groningen: man aangehouden
De politie heeft vrijdagnacht een 20-jarige man uit Augustinusga aangehouden op de Grote Markt in Groningen. De man, die merkbaar onder invloed van alcohol verkeerde, blokkeerde opzettelijk de ingang van een café aan de zuidkant van de Grote Markt en weigerde ook na vordering weg te gaan. Politiemensen namen de man mee en spraken hem enkele meters verder op aan. Na het gesprek werd de man gesommeerd verder te lopen. Hij weigerde weg te gaan waarop hij is aangehouden voor het opzettelijk niet voldoen aan een politiebevel. De man is naar het politiebureau gebracht en na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man vernielt raam
Een 33-jarige man uit de gemeente Oosterhout is vrijdagnacht door de politie aangehouden in de Gelkingestraat in Groningen. Te voet surveillerende politiemensen hoorden glasgerinkel en gingen op onderzoek uit. Daarbij werd een ingeslagen raam van een restaurant aangetroffen. Voorbijgangers wezen de dader aan. Die werd meegenomen naar het politiebureau en bekende de vernieling. Na verhoor is de man met een proces-verbaal heengezonden.

Groningen: dronken man aangehouden
Op de stoep van een pand aan de Brugstraat in Groningen troffen politiemensen vrijdagmiddag een dronken man aan. De man, 52-jaar en zonder vast woon- of verblijfplaats klaagde over inwendige pijnen. Personeel van een gewaarschuwde wilde de man naar een ziekenhuis brengen voor onderzoek maar hij weigerde medische hulp. Daarop is hij aangehouden voor openbare dronkenschap en meegenomen naar het politiebureau. Hij verzette zich hevig en moest geboeid worden weggebracht. De man sloeg en schopte wild om zich heen en probeerde het dienstpistool van een politieman af te pakken. Dat lukte niet en hij kon worden overmeesterd. Hij is ter ontnuchtering ingesloten en in de loop van de avond heengezonden.

Groningen: man gooit raam in
Wegens vernieling van een raam van een woning aan de Moesstraat in Groningen heeft de politie vrijdagnacht een 37-jarige Groninger aangehouden. De man werd aangesproken door de bewoonster van het pand nadat zij rumoer op straat had gehoord. De man verklaarde belaagd te zijn door een groep mannen en was erg boos. Hij pakte daarop een steen en sloeg daarmee het raam van de woning van de vrouw in. De vrouw belde de politie en de boze man werd aangehouden. Hij bleek in het bezit te zijn van een stroomstootwapen. Dat is door de politie in beslag genomen. De man is meegenomen naar het bureau en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor vernieling en overtreding van de Wet Wapens en Munitie.

Appingedam: meisje mishandeld
Nadat hij zijn 17-jarige vriendin uit Groningen had mishandeld heeft de politie vrijdagnacht in de Wijkstraat in Appingedam een 23-jarige man uit de gemeente Loppersum aangehouden. Eerder in de nacht zagen surveillerende politiemensen het stel al ruziën. Bij een gesprek met de agenten bleken ze onenigheid te hebben over het verbreken van de relatie. Beiden gingen huns weegs na het gesprek met de politie. Later kwamen ze elkaar tegen. De Loppersummer werd daarbij zo kwaad op zijn inmiddels ex-vriendin dat hij haar aan heur haar trok en dreigde haar in het water van het Damsterdiep te gooien. Het meisje kreeg vervolgens hulp van twee voorbijgangers waarop de vriend wegliep. Eén van de voorbijgangers, een 29-jarige man uit Delfzijl, bood aan het meisje weg te brengen maar werd direct daarop belaagd door de verdachte die weer terug kwam. Hij had een stuk hout bij zich waarmee hij de Delfzijlster sloeg. De man viel op de grond en werd daarna nog meerdere keren door de verdachte geschopt en geslagen. Die kon door de gewaarschuwde politie worden aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij is ingesloten.

Wildervank: brand in woning
In een woning aan de Sportterreinstraat in Wildervank brak vrijdagmiddag door nog onbekende oorzaak brand uit. De 41-jarige bewoner van het pand was buiten bezig toen hij op de zolder van zijn huis een steekvlam waarna. Hij probeerde samen met zijn kinderen de brand te blussen en waarschuwde de brandweer. Die had de brand snel onder controle. De woning liep aanzienlijke rook- en waterschade op. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van brand.

Ter Apel: brand door laswerkzaamheden
Tijdens laswerkzaamheden aan een spuitcabine in een industrieel centrum raakte een hoeveelheid afval en isolatiemateriaal in brand. Doordat de 48-jarige lasser met een brandblusser de brand probeerde te blussen en mede doordat de sprinklerinstallatie inwerking trad had de brandweer het vuur snel onder controle. De schade bleef daardoor beperkt.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30ct/min)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie