Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

BMW domineert DTCC kwalificatie op Assen

Datum nieuwsfeit: 07-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tom Coronel
Zoek soortgelijke berichten
Tom Coronel

7 Juli 2001: BMW domineert DTCC kwalificatie op Assen

Het was enigszins te verwachten. De startopstelling van de races dit weekend op het circuit van Assen worden geleid door BMW. De Beierse machines zijn immers op het circuit van Zandvoort al een maatje te groot voor de concurentie. Op het snelle circuit van Assen, waar het vooral op motorvermogen aankomt, was het dan ook geen verrassing dat er een BMW op pole position staat.

De enige vraag was dan ook wie van de drie BMW toppers als eerste de race zou mogen aanvangen. Het zou uiteindelijk Sandor van Es zijn die er met beide poles vandoor ging. Tom Coronel kwam in de eerste kwalificatie niet verder dan de vierde plaats, terwijl hij morgen de tweede race als tweede aan zal vangen. Clio rijder Donald Molenaar wist met twee keurige derde plaatsen de schade beperkt te houden. Voor het Lexus team lijkt er ook een verbetering aan te komen. Tim Coronel was in de eerste sessie nog negende, maar in de tweede sessie zette hij de vierde tijd waardoor hij een goede uitgangspositiie heeft voor de race van morgen.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie