Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Red Arrows-vlieger even terug in Leeuwarden

Datum nieuwsfeit: 07-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


Red Arrows-vlieger

Red Arrows-vlieger even terug in Leeuwarden

07-07-2001

special:Open Dagen vliegbasis Leeuwarden

Voor Red-Arrows-vlieger flight lieutenant Anthony Parkinson betekende het optreden van het Engelse demonstratieteam een hernieuwde kennismaking met de vliegbasis Leeuwarden. Aan het eind van de jaren negentig was de rossige Brit als exchange-vlieger drie jaar ingedeeld bij het 322-Squadron van de basis. Exchange-vliegers zijn vliegers die een tijd bij een andere NAVO-luchtmacht gaan werken om ervaring uit te wisselen. Parkinson was blij om op Leeuwarden te zijn. Erg leuk om mijn maten van toen te ontmoeten.

Parkinson, in het Engelse team als Red Two ingedeeld, was zelf het Nederlands nog machtig. Toen hij een bekende technicus van de vliegbasis ontmoette, klonk het joviaal hey kerel, leuk je te zien, hoe gaat het met je. Hij vliegt dit jaar voor het eerst bij de Red Arrows en zal daar tot 2003 blijven. Zijn tijd in Nederland zal hij niet snel vergeten. Na een omscholingscursus van drie maanden bij het 323-Squadron om te leren vliegen met de F-16, werd hij bij het 322-Squadron geplaatst. Met dat squadron vloog hij ondermeer boven Bosnië. Dat het demonstratievliegen de 36-jarige Brit een beetje in het bloed zit, bleek eerder. Als officiële demovlieger met de Tornado straaljager won hij in 2000 een prijs tijdens de befaamde Royal International Air Tattoo. (foto: Hennie Keeris en RAF)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie