Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stanbeeld Hotze de Roos in Kameleondorp Terherne

Datum nieuwsfeit: 07-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

SANDERS, ZEILSTRA EN PARTNERS

Hotze de Roos in Kameleondorp Terherne!

Op zaterdag 7 juli 2001 om 13.30 uur wordt het Friese dorp Terherne verrijkt met een beeld van de schrijver van alle Kameleonboeken, Hotze de Roos. Het beeld wordt feestelijk onthuld door:
- Gerrit de Roos, de broer van de in oktober 1991 overleden schrijver en

- Gerard van Straaten, de illustrator van 60 Kameleonboeken.
De maker van het beeld is de Friese beeldhouwster Froukje Herkströter-Postma, momenteel woonachtig in Engeland. Zij heeft een treffende gelijkenis met de schrijver weten te realiseren. Het beeld kan in Terherne worden geplaatst dankzij een bijdrage van het Th. van Welderen Rengersfonds.

Met het beeld van Hotze de Roos is een grote wens van de Stichting Vrienden van de Kameleon in vervulling gegaan. De stichting nodigt u dan ook met gepaste trots uit om de onthulling van het beeld - vóór het Kameleon Ervarium aan de Buorren 43 - bij te wonen.

U bent tevens uitgenodigd voor de informele bijeenkomst na afloop van de onthulling in de Scharrelschuur bij het Ervarium.

Voor meer informatie belt u met Jan Stedehouder, directeur van het Kameleondorp Terherne: 0566 - 698 832.


03 jul 01 12:00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie