Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Derde beiaardconcert in Groote Kerk te Maassluis

Datum nieuwsfeit: 07-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Maassluis
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Maassluis

3-7-2001

Wat zal de beiaard spelen......?

In 1892 begon Jef Denijn in België met zomeravondbespelingen op het carillon. Sindsdien is dat op vele plaatsen overgenomen en óók in Maassluis zijn de concerten al een jarenlange traditie. De vraag: "Wat zal de beiaard spelen .......? "is sinds lange tijd een discussiepunt van beiaardiers, maar gelukkig zijn de muzikale grenzen vandaag de dag verlegd en kunnen de beiaardiers nu in vele stijlen musiceren.
Zaterdag 7 juli vindt het derde beiaardconcert in de serie zomeravondconcerten plaats. Stadsbeiaardier Gerard de Waardt speelt van 19.15 tot 20.00 uur op de beiaard van de Groote Kerk. Het zomeravondconcert is in het kader van het cultuurthema " Havens en Heerlijkheden "gewijd aan muziek uit de lage landen. Gerard de Waard gaat op deze avond van "oud "naar "nieuw ".

Het programma op deze avond ziet er als volgt uit:
· Prelidium nr. 5 van Matthias v.d. Gheyn
· t Ros beiaard doet zijn ronde van Staf Nees
· Hemony Suite van Albert de Klerk
· Prelidium una quasi Fantasia van Jef van Hoof
· Werken uit het beiaardboek van Johannes de Gruytters Deze beiaardwerken worden afgewisseld met volksliederen uit de lage landen.

Op 7 juli is ook de beklimming van de toren weer mogelijk. Wie nog niet eerder de toren heeft beklommen kan een kijkje nemen in de toren als de beiaard aan het spelen is.
Bezoekers kunnen zich melden tussen 18.45 en 19.00 uur aan de voet van de toren, achter de Groote Kerk.
Uit veiligheidsoverwegingen zijn aan de rondleiding enkele spelregels verbonden. Zo is de minimum leeftijd voor het beklimmen van de toren vastgesteld op 8 jaar. Kinderen van 8 tot 14 jaar mogen uitsluitend onder begeleiding van een volwassene de toren beklimmen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie