Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NOS biedt Tour-nieuws via SMS

Datum nieuwsfeit: 07-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlandse Omroep Stichting (NOS)
Zoek soortgelijke berichten
NOS


NOS biedt Tour-nieuws via SMS
06-07-01
Het laatste nieuws uit en over de Tour is de komende weken letterlijk binnen handbereik. De NOS heeft speciaal voor de Tour de France een SMS-dienst ontwikkeld die toegankelijk is voor iedereen, ook in het buitenland. Het eerste SMS-bericht wordt zaterdag 7 juli om 16.00 uur verstuurd als de proloog in Duinkerken van start gaat.

Dagelijks biedt deze SMS-dienst het algemene Tournieuws, de etappe-uitslag, het algemeen klassement, de doorkomsten op de grote cols in de bergetappes en een overzicht van de truidragers.

Abonneren op deze SMS-dienst kan via de speciale Tour-site van de NOS. Tourfanatici kunnen zich abonneren op ál het nieuws dat via de SMS-dienst wordt verstuurd, de mindere fanatieke Tourliefhebbers kunnen ook kiezen voor één van de nieuwscategorieën, zoals de etappe-winnaar of het algemeen klassement.

Ook zonder abonnement is het mogelijk het laatste Tournieuws te ontvangen via SMS, namelijk door zelf een SMS-bericht te versturen naar het telefoonnummer 2002.

Primeur
Voor de NOS is het versturen van nieuwsberichten via SMS een primeur. Het is echter niet de eerste keer dat de NOS gebruik maakt van de mogelijkheden van het SMS-platform. Tijdens het Nationale Songfestival van maart jongstleden konden televisiekijkers via hun mobiele telefoon stemmen op hun favoriete liedje. Ruim 45.000 mensen deden dat.

De NOS ziet het aanwenden van nieuwe communicatiemiddelen als SMS voor haar nieuwsverspreiding als een logische aanvulling op het traditionele nieuwsaanbod. Met de nieuwe communicatiemiddelen als SMS kan de consument altijd en overal over het laatste nieuws beschikken. SMS-service
Het peloton
Erik Dekker

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie