Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Visie op hedendaagse modevormgeving 'Mode bij de vis'

Datum nieuwsfeit: 08-07-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht
MODE BIJ DE VIS

Mode is meer dan de juiste kleur, het juiste merk of de juiste maat. Mode is ook herinnering, identiteit, onafhankelijkheid, erotiek. Mode is een beleving, een eigentijdse manier van leven.

Onder de naam 'Mode bij de vis' geven 12 jonge modemakers hun visie op hedendaagse modevormgeving. Ze doen dat allen op geheel eigen, uiteenlopende wijze. Ieder met zijn eigen inspiratie en fascinatie. De natuur, de architectuur, de vrouw als archetype, een kinderboek, de wolken, mist en regen of de herinnering aan het verjaarspartijtje van oma, het kan allemaal aanleiding zijn voor een kledingstuk of collectie. Een andere keer vormt juist het materiaal, zelfgemaakte breisels, linnen of hout, of de techniek het uitgangspunt. En soms zelfs een hartgrondige hekel aan alles wat mode heet. Stuk voor stuk heeft het bijzondere collecties opgeleverd. De 12 modemakers zijn afkomstig van verschillende academies in Nederland. Voor sommige deelnemers is dit de eerste eigen (afstudeer)collectie, anderen maakten nieuw werk naar aanleiding van eindexamens uit voorgaande jaren of een geheel nieuwe, onafhankelijke collectie. Met elkaar vormen zij 'Mode bij de vis', een expositie die de diversiteit binnen de hedendaagse modevormgeving laat zien.

'Mode bij de vis' gaat vergezeld door een eenvoudige catalogus met behalve informatie over de exposanten, een korte moderoute door de stad Haarlem. De tentoonstelling is prikkelend maar niet al te groot, waardoor er nog net tijd en energie overblijft om een paar winkels mee te pikken. Winkels waar je, geïnspireerd door de expositie, nu net die bijzondere jas of shirt kunt vinden. Of misschien dat café waar het net iets prettiger uitblazen is na een middagje shoppen. Bij de deelnemers aan de moderoute is bovendien nog meer werk te zien van de exposanten. 'Mode bij de vis' biedt de bezoeker van Haarlem de krenten in de pap in één oogopslag.

Opening zondag 8 juli om 16.00 uur met presentatie door K.R.M.Gajadhar. Daarna t/m 6 augustus

De winkels/ horeca die meewerken aan de route.

Amedee (Columbo)> Julie Coste Els Hillenius > Kiki vani Persie Versato > Asmira Salkanovic Fleur Grotenhuis> Katja van Groningen Vip' s Manfashion> Roel Ruyten Untitled > K.R.M. Gajadhar Grand Cafe Brinkmann Nicolette Klerk

Deze expositie kwam tot stand in samenwerking met galerie INTERMEZZO te Dordrecht

Voor meer informatie/ documentatie/ digitaal info of adressen v d moderoute: Jolanda Branderhorst, tel 0613428808 (jmt.branderhorst@quicknet.nl) of Els Sterman 023 5326856

De Vishal Grote markt 20 2011 rd Haarlem T: 023 5326856 open: ma t/m za 11-17 zon 13 - 17

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie