Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

City Tour Hong Kong

Datum nieuwsfeit: 08-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 08 JULI 2001

Toeristisch persbulletin Hongkong

Het logo van Hong Kong, City of Life...

EEN CITY TOUR VOOR EEN HABBEKRATS

Een city tour is een van de manieren om redelijk snel een globale indruk van een stad te krijgen. Uiteraard zijn die er ook in Hongkong overdag en 's avonds in alle soorten en prijsklassen en makkelijk te boeken via de hotelreceptie of via de infokantoren van de Hong Kong Tourism Board op Kowloon en Hong Kong Island. Een `alternatieve' - en spotgoedkope city tour - is om op Hong Kong Island gewoon op een van de tientallen dubbeldekker trams te stappen. Sinds 1904 rijden deze pracht exemplaren al schokkend van west naar oost en vice versa op Hong Kong Island. Ga boven zitten en geniet van de bruisende drukte en spectaculaire hoogbouw. Als je van het beginpunt tot het eindpunt blijft zitten heb je een fantastische city tour voor de lieve som van 65 cent (HK$ 2) voor volwassen en 30 cent voor kinderen. Je betaalt bij het uitstappen - gepast aub, er wordt geen wisselgeld gegeven.

LANGSTE ROLTRAP TER WERELD STAAT IN HONGKONG

Doe eens anders. In plaats van de bus of taxi te nemen naar de hoger gelegen heuvels op Hong Kong Island kun je ook gewoon op de langste roltrap ter wereld stappen. Gratis. Deze `Central Mid-Levels Escalator' is 800 meter lang en gaat 's ochtends van 06.00 uur tot 10.00 uur omlaag om iedereen die in de heuvels woont naar de lager gelegen kantoorwijken te brengen. Maar vanaf 10.20 uur tot 24.00 uur gaat de roltrap omhoog. Deze begint bij de metro `Central' en komt langs chique woonwijken, Chinese markten en winkeltjes en de trendy uitgaanswijk Soho en Lan Kwai Fong tot Conduit Road (dit is halverwege Victoria Peak). Je kunt op verschillende plekken af- en opstappen om de buurt te verkennen. Bovenaan op Conduit Road kun je of weer naar beneden met de roltrap, of lopen of met Maxicab nummer 3 of 3A weer terug naar Central.

360 GRADEN ADEMBENEMEND UITZICHT

Het is een van `die-moet-je-gezien-hebben' attracties als je Hongkong bezoekt: Victoria Peak. Het biedt overdag een weergaloos mooi uitzicht op zo'n 552 meter hoogte boven de zeespiegel op Hong Kong Island, de haven en Kowloon. En het loont de moeite om er ook 's avonds te gaan kijken want dan baadt de stad in zeeën van lichtjes. Maar 95% van de bezoekers op The Peak komt niet verder dan dit uitkijkpunt. Jammer. Want pal ernaast begint een geasfalteerd wandelpad van ongeveer 3,5 kilometer lengte die een cirkel maakt van 360 graden en goed is voor een respectabel aantal `aaaahs' en `oooohs' als reactie op de vergezichten. Toegang tot het wandelpad is gratis en neemt naar gelang het aantal stops ongeveer een uur in beslag.

FENG SHUI BLOEDSERIEUZE LEVENSSTIJL IN HONGKONG

Feng shui - de letterlijke vertaling is wind en water - heeft voor ons nuchtere Nederlanders soms een wat te hoog New Age gehalte. Het is echter niet `nieuw'. Doordat de wereld een dorp is geworden bereiken de principes van deze filosofie nu ook het Westen. In China echter wordt de achterliggende gedachte - harmonie met je omgeving - al een paar duizend jaar beleden. Tot op de dag van vandaag wordt het ook in Hongkong uitermate serieus genomen. Feng shui experts verdienen een fortuin met het adviseren van de lokatie van bijvoorbeeld bankgebouwen en de richting van de hoofdingang. De nieuwe luchthaven van Hongkong is volgens Feng shui principes gebouwd alsmede het zeer opvallende Bank of China kolos op Hong Kong Island. Laat de eventuele sceptische houding even voor wat het is en laat je verwonderen door de indrukwekkende details en uitleg tijdens een Feng Shui tour in Hongkong. Te boeken via de hotelreceptie of via een van de informatiekantoren van de Hong Kong Tourism Board. Meer info op de website www.discoverhongkong.com.

SLAPEN IN EEN MISSIEHUIS

Bezoekers aan Hongkong hebben de keus uit zo'n 90 hotels, waaronder absolute paradepaardjes als the Peninsula, the Grand Hyatt, the Mandarin Oriental en JW Marriott. Overnachten in oogverblindend pracht en praal. Maar dat kost dan ook wel een paar stuivers. Uiteraard zijn er goedkopere mogelijkheden. En enkele `alternatieve' slaapplaatsen. Wil je echt een avond ontsnappen aan de drukte van Hong Kong Island en Kowloon, reis dan af naar Tao Fong Shan in the New Territories. Een missiehuis dat in 1930 werd opgericht door de Noorse missionaris Dr. Karl Ludvig Reichelt als een centrum voor verschillende geloofsovertuigingen. De gebouwen lijken op Chinese tempels maar met hier en daar bijzondere details als klokken die voorzien zijn van Joodse, Islamitische, Hindoeïstische en Christelijke motieven. Men hoeft niet gelovig zijn om er te mogen overnachten. Kamers zijn uiteraard simpel maar schoon en goedkoop. Voor meer informatie, Tao Fong Shan, 33 Tao Fong Shan Road, Sha Tin, New Territories, Hong Kong, tel: +852 2691 2739, e-mail: (tfspil@asiaonline.net) of website www.tfscc.org.

De Caritas Bianchi Lodge: het schommelt tussen een opgewaardeerde jeugdherberg en hotel. Het wordt gerund door de Rooms-Katholieke kerk maar ook hier gelden geen `geloofsregels' om er te mogen overnachten. Nette kamers met alle moderne faciliteiten, er is een coffeeshop en airconditioned lobby. Het merendeel van de kamers grenst aan de achterzijde met uitzicht op King's Park (rustig dus!). Tevens zijn er kamers beschikbaar voor het hele gezin. En het laatst pluspunt: het ligt vlak aan Nathan Road in Yau Ma Tei, een van de meest populaire winkelstraten in Hongkong. Prijzen schommelen rond de fl 160 en dat is in Hongkong goedkoop - en zelfs goedkoper als er via internet geboekt wordt - www.asia-hotels.com. Adres: 4 Cliff Road, Yau Ma Tei, tel:
+852 23 88 1111.

KOOKLESSEN OM JE VINGERS BIJ AF TE LIKKEN

Tja, we komen allemaal wel eens bij de Chinees om de hoek. Lekker, totdat je de authentieke Chinese keuken in Hongkong proeft. Zo'n 10.000 restaurants specialiseren zich in verschillende streekgerechten zoals de Kantonese keuken, Chiu Chow (visgerechten van de kuststreek in de provincie Guangdong), de sterk gekruide Peking keuken, de Sjanghai keuken met suiker, soja en wijn, de Szechuan keuken (heet!). Voor gevorderden worden er kooklessen gegeven door Cecilia Au Yeung in de Chopsticks Cooking Centre, 8a Soares Ave., Kowloon (tel: 2336 8433).

Het recent geopende Chinese Cuisine Training Institute, 145 Pokfulam Road, Pokfulam, tel: 2550 6700) heeft korte cursussen vanaf zo'n fl 200,-. Ook de Towngas Cooking Centre, Leighton Centre 77, Leighton Road, Causeway Bay (tel: 2576 1535) en in een van de Super Star Seafood restaurants (tel: 2851 6870). Meer info bij de informatiebalies van de Hong Kong Tourism Board in Hongkong of the website www.discoverhongkong.com.

GRATIS ENGELSTALIGE HONGKONG BROCHURE

Voordat
je naar Hongkong reist loont het de moeite om de informatieve 64-pagina's tellende toeristische brochure gepubliceerd getiteld `Hong Kong A Traveller's Guide' bij de Hong Kong Tourism Board - het verkeersburo van Hongkong - in Londen op te vragen. Er wordt onder meer aandacht besteed aan de geschiedenis, attracties, erfgoed, festivals, groen Hongkong, eten, winkelen, transport, accommodatie en georganiseerde tours. De gids is gratis verkrijgbaar op telefoonnummer 00 44 207 533 7100 of per e-mail (lonwwo@hktourismboard.com).

Daarnaast kan men op de splinternieuwe website
www.discoverhongkong.com uitvoerige toeristische informatie over de Aziatische metropool verkrijgen.

Ben je eenmaal in Hongkong, dan geeft het gratis maandblad Where Magazine prima info over wat er in de betreffende maand in Hongkong te zien en te doen is. En de huidige koers: 10HK$ (tien Hongkong dollar) is ongeveer fl 3,30.

HONG KONG HERITAGE MUSEUM OPENT HAAR DEUREN

Je wilt iets meer weten en zien van de geschiedenis en cultureel erfgoed van Hongkong dan het betreffende hoofdstuk en de paar foto's in de reisgidsen. Dan biedt een bezoek aan het onlangs geopende Hong Kong Heritage Museum in de district Sha Tim een indringend en omvangrijk beeld over het verleden, kunst en cultuur. Dit grootste museum in Hongkong heeft naast zes permanente tentoonstellingen 6 wisselende exposities. Tot de permanente tentoonstellingen behoren onder meer een overzicht van 6000 jaar geschiedenis en ontwikkeling van de New Territories, een interactieve galerie voor jongeren, een heuse operatheater met een overzicht van haar geschiedenis, de TT Tsui galerie met een van China's belangrijkste kunstvoorwerpen en een galerie met calligraphisch werk van de beroemde professor Chao Shao-an. Het museum bevindt zich in 1 Man Lan Road, Sha Tin, New Territories en is bereikbaar per KCR trein naar station Sha Tin.

100 RECORDS GEBUNDELD IN GIDSJE

Leuk om thuis of in het vliegtuig een stief kwartiertje mee te vullen. De Hong Kong Tourism Board heeft een nieuw gidsje uitgebracht getiteld `Superlatives 2001'. Een bloemlezing van allerlei records en superlatieven op economisch, transport, communicatie, toeristisch ..... Ooit geweten dat het Theemuseum in Hongkong de grootste collectie theesnuisterijen bezit, dat er bij de paardenraces van de Hong Kong Jockey Club jaarlijks zo'n 30 miljard gulden vergokt wordt (geen ramp want de winst wordt aan goede doelen uitgekeerd!), dat het aquarium in het attractiepark Ocean Park 2,2 miljoen liter water en ruim 2000 vissoorten bevat, dat de landaanwinning voor de nieuwe luchthaven van Hongkong een van de grootste baggerprojecten ooit is geweest, dat slechts 2,4% van het totale landoppervlakte uit landbouwgrond bestaat, etc.

NOOT VOOR DE REDACTIE,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...