Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

City Tour Hong Kong

Datum nieuwsfeit: 08-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 08 JULI 2001

Toeristisch persbulletin Hongkong

Het logo van Hong Kong, City of Life...

EEN CITY TOUR VOOR EEN HABBEKRATS

Een city tour is een van de manieren om redelijk snel een globale indruk van een stad te krijgen. Uiteraard zijn die er ook in Hongkong overdag en 's avonds in alle soorten en prijsklassen en makkelijk te boeken via de hotelreceptie of via de infokantoren van de Hong Kong Tourism Board op Kowloon en Hong Kong Island. Een `alternatieve' - en spotgoedkope city tour - is om op Hong Kong Island gewoon op een van de tientallen dubbeldekker trams te stappen. Sinds 1904 rijden deze pracht exemplaren al schokkend van west naar oost en vice versa op Hong Kong Island. Ga boven zitten en geniet van de bruisende drukte en spectaculaire hoogbouw. Als je van het beginpunt tot het eindpunt blijft zitten heb je een fantastische city tour voor de lieve som van 65 cent (HK$ 2) voor volwassen en 30 cent voor kinderen. Je betaalt bij het uitstappen - gepast aub, er wordt geen wisselgeld gegeven.

LANGSTE ROLTRAP TER WERELD STAAT IN HONGKONG

Doe eens anders. In plaats van de bus of taxi te nemen naar de hoger gelegen heuvels op Hong Kong Island kun je ook gewoon op de langste roltrap ter wereld stappen. Gratis. Deze `Central Mid-Levels Escalator' is 800 meter lang en gaat 's ochtends van 06.00 uur tot 10.00 uur omlaag om iedereen die in de heuvels woont naar de lager gelegen kantoorwijken te brengen. Maar vanaf 10.20 uur tot 24.00 uur gaat de roltrap omhoog. Deze begint bij de metro `Central' en komt langs chique woonwijken, Chinese markten en winkeltjes en de trendy uitgaanswijk Soho en Lan Kwai Fong tot Conduit Road (dit is halverwege Victoria Peak). Je kunt op verschillende plekken af- en opstappen om de buurt te verkennen. Bovenaan op Conduit Road kun je of weer naar beneden met de roltrap, of lopen of met Maxicab nummer 3 of 3A weer terug naar Central.

360 GRADEN ADEMBENEMEND UITZICHT

Het is een van `die-moet-je-gezien-hebben' attracties als je Hongkong bezoekt: Victoria Peak. Het biedt overdag een weergaloos mooi uitzicht op zo'n 552 meter hoogte boven de zeespiegel op Hong Kong Island, de haven en Kowloon. En het loont de moeite om er ook 's avonds te gaan kijken want dan baadt de stad in zeeën van lichtjes. Maar 95% van de bezoekers op The Peak komt niet verder dan dit uitkijkpunt. Jammer. Want pal ernaast begint een geasfalteerd wandelpad van ongeveer 3,5 kilometer lengte die een cirkel maakt van 360 graden en goed is voor een respectabel aantal `aaaahs' en `oooohs' als reactie op de vergezichten. Toegang tot het wandelpad is gratis en neemt naar gelang het aantal stops ongeveer een uur in beslag.

FENG SHUI BLOEDSERIEUZE LEVENSSTIJL IN HONGKONG

Feng shui - de letterlijke vertaling is wind en water - heeft voor ons nuchtere Nederlanders soms een wat te hoog New Age gehalte. Het is echter niet `nieuw'. Doordat de wereld een dorp is geworden bereiken de principes van deze filosofie nu ook het Westen. In China echter wordt de achterliggende gedachte - harmonie met je omgeving - al een paar duizend jaar beleden. Tot op de dag van vandaag wordt het ook in Hongkong uitermate serieus genomen. Feng shui experts verdienen een fortuin met het adviseren van de lokatie van bijvoorbeeld bankgebouwen en de richting van de hoofdingang. De nieuwe luchthaven van Hongkong is volgens Feng shui principes gebouwd alsmede het zeer opvallende Bank of China kolos op Hong Kong Island. Laat de eventuele sceptische houding even voor wat het is en laat je verwonderen door de indrukwekkende details en uitleg tijdens een Feng Shui tour in Hongkong. Te boeken via de hotelreceptie of via een van de informatiekantoren van de Hong Kong Tourism Board. Meer info op de website www.discoverhongkong.com.

SLAPEN IN EEN MISSIEHUIS

Bezoekers aan Hongkong hebben de keus uit zo'n 90 hotels, waaronder absolute paradepaardjes als the Peninsula, the Grand Hyatt, the Mandarin Oriental en JW Marriott. Overnachten in oogverblindend pracht en praal. Maar dat kost dan ook wel een paar stuivers. Uiteraard zijn er goedkopere mogelijkheden. En enkele `alternatieve' slaapplaatsen. Wil je echt een avond ontsnappen aan de drukte van Hong Kong Island en Kowloon, reis dan af naar Tao Fong Shan in the New Territories. Een missiehuis dat in 1930 werd opgericht door de Noorse missionaris Dr. Karl Ludvig Reichelt als een centrum voor verschillende geloofsovertuigingen. De gebouwen lijken op Chinese tempels maar met hier en daar bijzondere details als klokken die voorzien zijn van Joodse, Islamitische, Hindoeïstische en Christelijke motieven. Men hoeft niet gelovig zijn om er te mogen overnachten. Kamers zijn uiteraard simpel maar schoon en goedkoop. Voor meer informatie, Tao Fong Shan, 33 Tao Fong Shan Road, Sha Tin, New Territories, Hong Kong, tel: +852 2691 2739, e-mail: (tfspil@asiaonline.net) of website www.tfscc.org.

De Caritas Bianchi Lodge: het schommelt tussen een opgewaardeerde jeugdherberg en hotel. Het wordt gerund door de Rooms-Katholieke kerk maar ook hier gelden geen `geloofsregels' om er te mogen overnachten. Nette kamers met alle moderne faciliteiten, er is een coffeeshop en airconditioned lobby. Het merendeel van de kamers grenst aan de achterzijde met uitzicht op King's Park (rustig dus!). Tevens zijn er kamers beschikbaar voor het hele gezin. En het laatst pluspunt: het ligt vlak aan Nathan Road in Yau Ma Tei, een van de meest populaire winkelstraten in Hongkong. Prijzen schommelen rond de fl 160 en dat is in Hongkong goedkoop - en zelfs goedkoper als er via internet geboekt wordt - www.asia-hotels.com. Adres: 4 Cliff Road, Yau Ma Tei, tel:
+852 23 88 1111.

KOOKLESSEN OM JE VINGERS BIJ AF TE LIKKEN

Tja, we komen allemaal wel eens bij de Chinees om de hoek. Lekker, totdat je de authentieke Chinese keuken in Hongkong proeft. Zo'n 10.000 restaurants specialiseren zich in verschillende streekgerechten zoals de Kantonese keuken, Chiu Chow (visgerechten van de kuststreek in de provincie Guangdong), de sterk gekruide Peking keuken, de Sjanghai keuken met suiker, soja en wijn, de Szechuan keuken (heet!). Voor gevorderden worden er kooklessen gegeven door Cecilia Au Yeung in de Chopsticks Cooking Centre, 8a Soares Ave., Kowloon (tel: 2336 8433).

Het recent geopende Chinese Cuisine Training Institute, 145 Pokfulam Road, Pokfulam, tel: 2550 6700) heeft korte cursussen vanaf zo'n fl 200,-. Ook de Towngas Cooking Centre, Leighton Centre 77, Leighton Road, Causeway Bay (tel: 2576 1535) en in een van de Super Star Seafood restaurants (tel: 2851 6870). Meer info bij de informatiebalies van de Hong Kong Tourism Board in Hongkong of the website www.discoverhongkong.com.

GRATIS ENGELSTALIGE HONGKONG BROCHURE

Voordat
je naar Hongkong reist loont het de moeite om de informatieve 64-pagina's tellende toeristische brochure gepubliceerd getiteld `Hong Kong A Traveller's Guide' bij de Hong Kong Tourism Board - het verkeersburo van Hongkong - in Londen op te vragen. Er wordt onder meer aandacht besteed aan de geschiedenis, attracties, erfgoed, festivals, groen Hongkong, eten, winkelen, transport, accommodatie en georganiseerde tours. De gids is gratis verkrijgbaar op telefoonnummer 00 44 207 533 7100 of per e-mail (lonwwo@hktourismboard.com).

Daarnaast kan men op de splinternieuwe website
www.discoverhongkong.com uitvoerige toeristische informatie over de Aziatische metropool verkrijgen.

Ben je eenmaal in Hongkong, dan geeft het gratis maandblad Where Magazine prima info over wat er in de betreffende maand in Hongkong te zien en te doen is. En de huidige koers: 10HK$ (tien Hongkong dollar) is ongeveer fl 3,30.

HONG KONG HERITAGE MUSEUM OPENT HAAR DEUREN

Je wilt iets meer weten en zien van de geschiedenis en cultureel erfgoed van Hongkong dan het betreffende hoofdstuk en de paar foto's in de reisgidsen. Dan biedt een bezoek aan het onlangs geopende Hong Kong Heritage Museum in de district Sha Tim een indringend en omvangrijk beeld over het verleden, kunst en cultuur. Dit grootste museum in Hongkong heeft naast zes permanente tentoonstellingen 6 wisselende exposities. Tot de permanente tentoonstellingen behoren onder meer een overzicht van 6000 jaar geschiedenis en ontwikkeling van de New Territories, een interactieve galerie voor jongeren, een heuse operatheater met een overzicht van haar geschiedenis, de TT Tsui galerie met een van China's belangrijkste kunstvoorwerpen en een galerie met calligraphisch werk van de beroemde professor Chao Shao-an. Het museum bevindt zich in 1 Man Lan Road, Sha Tin, New Territories en is bereikbaar per KCR trein naar station Sha Tin.

100 RECORDS GEBUNDELD IN GIDSJE

Leuk om thuis of in het vliegtuig een stief kwartiertje mee te vullen. De Hong Kong Tourism Board heeft een nieuw gidsje uitgebracht getiteld `Superlatives 2001'. Een bloemlezing van allerlei records en superlatieven op economisch, transport, communicatie, toeristisch ..... Ooit geweten dat het Theemuseum in Hongkong de grootste collectie theesnuisterijen bezit, dat er bij de paardenraces van de Hong Kong Jockey Club jaarlijks zo'n 30 miljard gulden vergokt wordt (geen ramp want de winst wordt aan goede doelen uitgekeerd!), dat het aquarium in het attractiepark Ocean Park 2,2 miljoen liter water en ruim 2000 vissoorten bevat, dat de landaanwinning voor de nieuwe luchthaven van Hongkong een van de grootste baggerprojecten ooit is geweest, dat slechts 2,4% van het totale landoppervlakte uit landbouwgrond bestaat, etc.

NOOT VOOR DE REDACTIE,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie