Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Veel zomerse activiteiten in Seefeld

Datum nieuwsfeit: 08-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 08 JULI 2001

Veel zomerse activiteiten in Seefeld

In het Oostenrijkse Seefeld worden deze zomer tal van activiteiten ontwikkeld voor de vele vakantievierders.

SEEFELD DEZE ZOMER EEN RELIGIEUZE ONTMOETINGSPLAATS Van eind juni tot en met 30 september 2001 vormt Seefeld, bekend van de Olympische Winterspelen van 1964 en 1976, het decor voor een wereldwijde ontmoetingsplaats van religies. Even buiten het centrum van Seefeld heeft de architect Michael Prachensky twaalf reusachtige zwerfkeien van de gletsjers in Tirol laten plaatsen om een kruispunt in het leven, waar we nieuwe beslissingen kunnen nemen, te symboliseren.

Op deze plaats, de `Pfarrhügel' zullen gelovigen van verschillende religies deze zomer samen komen voor een spirituele dialoog. Tijdens de bijeenkomsten kan iedereen van gedachten wisselen en spreken over zijn "Boek der Boeken".

BERGFESTIVAL SEEFELD: "Oeroude mythen komen tot leven" Op 14 en 28 juli zal Seefeld in Tirol in het teken van het mysterie staan. Op de Pfarrhügel zal om 21.30 uur de voorstelling "Feuer-Berg - die Hostie des Blutes" beginnen, waarbij oeroude mythen weer tot leven komen maar dan bekeken door een hedendaagse bril.

Het toneelstuk is gebaseerd op de legende van de bloedhostie uit de vijftiende eeuw. De ridder Oswald Milser wilde destijds niet de gewone volkshostie ontvangen maar de hostie van de priester uit de monstrans- de grote hostie. Toen de priester, uit angst voor de ridder, die ook landvoogd was, hem de hostie aanreikte, zakte de ridder door de vloer voor het altaar (de plaats is nog steeds te zien in de kerk in Seefeld) en de hostie kleurde rood.

De Oostenrijkse toneelschrijver Winfried Werner Linde gebruikte dit gegeven als uitgangspunt voor zijn toneelstuk "Feuer-Berg" om de hedendaagse "hebzucht" in onze materialistische wereld, het verlaten van de christelijke weg en de naastenliefde te symboliseren.

In het toneelstuk laat hij figuren uit het verleden in het heden optreden. De ridder is nu te zien als popmuzikant naast zijn ex-vrouw die vroeger ook `alles` wilde hebben maar nu verslaafd is aan drugs.

Het verleden is voor Oswald een spiegel waarin hij zijn eigen vergrijp van weleer en zijn mateloosheid ziet en hij erkent de mogelijkheid om daarin verandering te brengen.

"Feuer-Berg- die Hostie des Blutes" laat zien dat we aan veranderingen kunnen werken. Bij de opvoering maakt men gebruik van de modernste toneeltechnieken van deze tijd.

De meditatieweg in Seefeld

Bij de realisatie van dit toneelstuk speelde de architect van Seefeld Michael Prachensky, een belangrijke rol . Hij inspireerde niet alleen Winfried Werner Linde om dit stuk te schrijven, maar hij heeft ook de nieuwe meditatieweg in Seefeld ontworpen die naar de Pfarrhügel voert.

Op een kruispunt in deze weg plaatste hij twaalf reusachtige zwerfstenen van de gletsjers in Tirol om zo een kruispunt in het leven, waar we nieuwe beslissingen kunnen nemen, te symboliseren. Het getal twaalf staat daarbij voor de twaalf apostelen.

Seefeld slaat met dit symbool en de opvoering van "Feuer-Berg" een nieuwe culturele weg in. Met deze voorstelling wil men de mens uit een druk toeristendorp terugvoeren naar de natuur, naar de werkelijke waarden in het leven, weg van het materialisme en weer bewust laten worden van de christelijke waarden.

Toegangskaarten 120 ATS (in de voorverkoop) en 150 ATS aan de kassa

FEEST MET HONDERDDUIZEND KAARSEN
Op 21 juli 2001 zullen vanaf vijf uur in het autovrije centrum van Seefeld honderdduizend kaarsen worden aangestoken. De dorpsharmonie opent het romantische dorpsfeest met een extra concert. De toegang is gratis. Bij slecht weer wordt het feest verplaatst naar 14 augustus.

BLOEMENCORSO IN SEEFELD

Op vijf augustus 2001 zal in het Oostenrijkse Seefeld het traditionele bloemencorso plaatsvinden. Voor dit evenement, dat voor de drieëndertigste maal wordt gehouden, verwacht men meer dan twintigduizend bezoekers. Hotels en bedrijven van Seefeld strijden die dag om de titel voor de mooiste praalwagen. Op de praalwagens zijn ook veel bloemen uit Nederland te zien.

Het programma:

12.30 uur :openingsconcert door de `Tiroler Adlern'. 14.30 uur : begin van het bloemencorso 18.00 uur : prijsuitreiking

Na het corso zal in het centrum tot 's avonds elf uur de band `Tropical Rain' optreden.

AVONTUURLIJKE FAMILIEVAKANTIE IN SEEFELD

Van 9 juli tot 14 september en van 8 tot 19 oktober 2001 staat Seefeld in het teken van de avontuurlijke familievakantie. Het speciale programma voor kinderen van 3 tot 15 jaar zal de vakantie in Seefeld tot een onvergetelijke gebeurtenis maken. Het autovrije centrum, de kilometers lange wandelroutes door het schitterende natuurgebied, de bergmeertjes, de mogelijkheid om in de riviertjes te raften, het parapenten van de berghellingen en het mooie Olympia zwem- en badpaleis staan alleen al borg voor veel vakantieplezier.

Avontuurlijk vijfdaags kinderprogramma

In de periode van 9 juli tot 14 september en van 8 tot 19 oktober organiseert Seefeld wekelijks een uitgekiend vijfdaags kinderprogramma met een spannend detectivespel, een indianen- en piratendag en de kinderen kunnen zelf als clown optreden.

Voor alle evenementen kan per dag of per vijf dagen worden ingeschreven. Op 21 juli belooft het extra spannend te worden met een grote wildwestshow. Het programma zal op 14 augustus worden afgesloten met een circusevenement met optredens van de kinderen. Het hele programma is zo georganiseerd dat het onder alle weersomstandigheden kan doorgaan.

Een aantal hotels hanteert tijdens deze kinderweken speciale familieprijzen.

Juniorgastenkaart

Tijdens de kinderweken ontvangen de kinderen tot vijftien jaar de `Seefeld Junior Card' die op vele plaatsen recht geeft op belangrijke kortingen.

Voor informatie over de activiteiten in Seefeld:

Tourismusverband Seefeld
A-6100 Seefeld
Tel.: 0043 52122313
e-mail: (info@seefeld.tirol.at)
Internet: www.seefeld-tirol.com

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...