Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Veel zomerse activiteiten in Seefeld

Datum nieuwsfeit: 08-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 08 JULI 2001

Veel zomerse activiteiten in Seefeld

In het Oostenrijkse Seefeld worden deze zomer tal van activiteiten ontwikkeld voor de vele vakantievierders.

SEEFELD DEZE ZOMER EEN RELIGIEUZE ONTMOETINGSPLAATS Van eind juni tot en met 30 september 2001 vormt Seefeld, bekend van de Olympische Winterspelen van 1964 en 1976, het decor voor een wereldwijde ontmoetingsplaats van religies. Even buiten het centrum van Seefeld heeft de architect Michael Prachensky twaalf reusachtige zwerfkeien van de gletsjers in Tirol laten plaatsen om een kruispunt in het leven, waar we nieuwe beslissingen kunnen nemen, te symboliseren.

Op deze plaats, de `Pfarrhügel' zullen gelovigen van verschillende religies deze zomer samen komen voor een spirituele dialoog. Tijdens de bijeenkomsten kan iedereen van gedachten wisselen en spreken over zijn "Boek der Boeken".

BERGFESTIVAL SEEFELD: "Oeroude mythen komen tot leven" Op 14 en 28 juli zal Seefeld in Tirol in het teken van het mysterie staan. Op de Pfarrhügel zal om 21.30 uur de voorstelling "Feuer-Berg - die Hostie des Blutes" beginnen, waarbij oeroude mythen weer tot leven komen maar dan bekeken door een hedendaagse bril.

Het toneelstuk is gebaseerd op de legende van de bloedhostie uit de vijftiende eeuw. De ridder Oswald Milser wilde destijds niet de gewone volkshostie ontvangen maar de hostie van de priester uit de monstrans- de grote hostie. Toen de priester, uit angst voor de ridder, die ook landvoogd was, hem de hostie aanreikte, zakte de ridder door de vloer voor het altaar (de plaats is nog steeds te zien in de kerk in Seefeld) en de hostie kleurde rood.

De Oostenrijkse toneelschrijver Winfried Werner Linde gebruikte dit gegeven als uitgangspunt voor zijn toneelstuk "Feuer-Berg" om de hedendaagse "hebzucht" in onze materialistische wereld, het verlaten van de christelijke weg en de naastenliefde te symboliseren.

In het toneelstuk laat hij figuren uit het verleden in het heden optreden. De ridder is nu te zien als popmuzikant naast zijn ex-vrouw die vroeger ook `alles` wilde hebben maar nu verslaafd is aan drugs.

Het verleden is voor Oswald een spiegel waarin hij zijn eigen vergrijp van weleer en zijn mateloosheid ziet en hij erkent de mogelijkheid om daarin verandering te brengen.

"Feuer-Berg- die Hostie des Blutes" laat zien dat we aan veranderingen kunnen werken. Bij de opvoering maakt men gebruik van de modernste toneeltechnieken van deze tijd.

De meditatieweg in Seefeld

Bij de realisatie van dit toneelstuk speelde de architect van Seefeld Michael Prachensky, een belangrijke rol . Hij inspireerde niet alleen Winfried Werner Linde om dit stuk te schrijven, maar hij heeft ook de nieuwe meditatieweg in Seefeld ontworpen die naar de Pfarrhügel voert.

Op een kruispunt in deze weg plaatste hij twaalf reusachtige zwerfstenen van de gletsjers in Tirol om zo een kruispunt in het leven, waar we nieuwe beslissingen kunnen nemen, te symboliseren. Het getal twaalf staat daarbij voor de twaalf apostelen.

Seefeld slaat met dit symbool en de opvoering van "Feuer-Berg" een nieuwe culturele weg in. Met deze voorstelling wil men de mens uit een druk toeristendorp terugvoeren naar de natuur, naar de werkelijke waarden in het leven, weg van het materialisme en weer bewust laten worden van de christelijke waarden.

Toegangskaarten 120 ATS (in de voorverkoop) en 150 ATS aan de kassa

FEEST MET HONDERDDUIZEND KAARSEN
Op 21 juli 2001 zullen vanaf vijf uur in het autovrije centrum van Seefeld honderdduizend kaarsen worden aangestoken. De dorpsharmonie opent het romantische dorpsfeest met een extra concert. De toegang is gratis. Bij slecht weer wordt het feest verplaatst naar 14 augustus.

BLOEMENCORSO IN SEEFELD

Op vijf augustus 2001 zal in het Oostenrijkse Seefeld het traditionele bloemencorso plaatsvinden. Voor dit evenement, dat voor de drieëndertigste maal wordt gehouden, verwacht men meer dan twintigduizend bezoekers. Hotels en bedrijven van Seefeld strijden die dag om de titel voor de mooiste praalwagen. Op de praalwagens zijn ook veel bloemen uit Nederland te zien.

Het programma:

12.30 uur :openingsconcert door de `Tiroler Adlern'. 14.30 uur : begin van het bloemencorso 18.00 uur : prijsuitreiking

Na het corso zal in het centrum tot 's avonds elf uur de band `Tropical Rain' optreden.

AVONTUURLIJKE FAMILIEVAKANTIE IN SEEFELD

Van 9 juli tot 14 september en van 8 tot 19 oktober 2001 staat Seefeld in het teken van de avontuurlijke familievakantie. Het speciale programma voor kinderen van 3 tot 15 jaar zal de vakantie in Seefeld tot een onvergetelijke gebeurtenis maken. Het autovrije centrum, de kilometers lange wandelroutes door het schitterende natuurgebied, de bergmeertjes, de mogelijkheid om in de riviertjes te raften, het parapenten van de berghellingen en het mooie Olympia zwem- en badpaleis staan alleen al borg voor veel vakantieplezier.

Avontuurlijk vijfdaags kinderprogramma

In de periode van 9 juli tot 14 september en van 8 tot 19 oktober organiseert Seefeld wekelijks een uitgekiend vijfdaags kinderprogramma met een spannend detectivespel, een indianen- en piratendag en de kinderen kunnen zelf als clown optreden.

Voor alle evenementen kan per dag of per vijf dagen worden ingeschreven. Op 21 juli belooft het extra spannend te worden met een grote wildwestshow. Het programma zal op 14 augustus worden afgesloten met een circusevenement met optredens van de kinderen. Het hele programma is zo georganiseerd dat het onder alle weersomstandigheden kan doorgaan.

Een aantal hotels hanteert tijdens deze kinderweken speciale familieprijzen.

Juniorgastenkaart

Tijdens de kinderweken ontvangen de kinderen tot vijftien jaar de `Seefeld Junior Card' die op vele plaatsen recht geeft op belangrijke kortingen.

Voor informatie over de activiteiten in Seefeld:

Tourismusverband Seefeld
A-6100 Seefeld
Tel.: 0043 52122313
e-mail: (info@seefeld.tirol.at)
Internet: www.seefeld-tirol.com

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie