Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Lekstroom

Datum nieuwsfeit: 08-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-07-2001

Politieberichten district Lekstroom, 11.55 uur
Nooit bankpas afgeven

NIEUWEGEIN / IJSSELSTEIN Op zaterdag 7 juli deed een bejaarde vrouw aangifte van oplichting die op vrijdag 6 juli was gepleegd.

Op vrijdagmiddag werd de 91-jarige vrouw rond drie uur gebeld door een man die zei dat mevrouw niet had gereageerd op een brief om een nieuwe bankpas op te komen halen. Hij bood aan om langs te komen om het één en ander te regelen. Vlak daarna stond hij al bij haar voor de deur. Zij liet hem binnen en hij zou voor haar, haar nieuwe pas ophalen, maar dan moest zij hem eerst de oude pas met pincode meegeven. Dat deed de vrouw.

Op zaterdag kreeg zij toch een vreemd gevoel bij de gang van zaken. Bij controle bij de bank bleken enige duizenden guldens van haar rekening te zijn opgenomen. Zij liet vervolgens haar rekening blokkeren.

Signalement van de verdachte: Blanke man, 24-25 jaar oud, 1.70 1.80 meter, kort bruin haar, slank postuur. Hij droeg een zwarte broek en een zwarte trui met lange mouwen en op borsthoogte een wit motief.

Hetzelfde als het voorgaande overkwam op vrijwel hetzelfde tijdstip, vrijdagmiddag tussen drie en vier uur, een 77-jarige vrouw uit IJsselstein. Ook met haar pas werden enige duizenden guldens van haar rekening opgenomen.

Signalement van deze verdachte: Blanke man, 35-45 jaar, 1.75 1.80 meter, achterover gekamd haar en een grote (opvallende) snor. Hij droeg een zwarte broek, een wit overhemd met korte mouwen en zwarte nette schoenen.

De politie adviseert een ieder om nooit een bankpas aan een vreemde mee te geven en in geen geval de pincode aan een vreemde kenbaar te maken. Indien er iets niet in orde is met een bankpas dan zal het Bankbedrijf te allen tijde de klant verzoeken naar de bank te komen en nooit een personeelslid naar de klant sturen.

Jeugd gecontroleerd

HOUTEN In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 juli heeft de politie naar aanleiding van overlastklachten een groep jeugdigen uitgebreid gecontroleerd.

Tegen half drie surveilleerde politiemensen met hun auto op en rond Het Rond. Zij constateerden tot tweemaal toe dat wanneer zij Het Rond opreden een groepje fietsers en bromfietsers alle kanten opstoven om even later weer luidruchtig terug te keren en rond te hangen.

Daarop besloten de politiemensen de hulp van politiemotorrijders in te roepen teneinde de groep te kunnen controleren. De controle vond van half drie tot drie uur plaats. Zes bestuurders werden bekeurd voor het opgevoerd zijn van hun bromfiets. Twee bestuurders en twee passagiers van bromfietsen werden bekeurd voor het niet dragen van een helm.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie