Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dode bij verkeersongeval in Groningen

Datum nieuwsfeit: 08-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Groningen 8-07-2001
Dode bij verkeersongeval
Zondag 8 juli 2001

Slachtoffer overlijdt in ziekenhuis

Een 24-jarige man uit Groningen is zondagmorgen om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Pop Dijkemaweg in Groningen. Het slachtoffer stond met zijn 22-jarige vriendin en diens broer naast hun fietsen te praten op de rijbaan van de Pop Dijkemaweg, ter hoogte van de Hendrik Ridderstraat. Het slachtoffer stond het meest links van de drie. Hij werd aangereden door een achteropkomende bestelauto, bestuurd door een 42-jarige man uit de gemeente Winsum. De man werd een aantal meters door de auto meegesleurd en liep ernstig hoofd, borst- en beenletsel op. Hij werd met spoed overgebracht naar een ziekenhuis, waar hij korte tijd later aan zijn verwondingen overleed. De bestuurder van de bestelauto verkeerde onder invloed van alcohol. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar bij de ademanalyse 1.55 promille alcohol werd gemeten. De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Finsterwolde: aanhouding na doorrijden na ongeval In zijn woning in Finsterwolde heeft de politie zaterdagavond een 47-jarige man aangehouden. De man werd thuis aangetroffen nadat zijn motorfiets in een sloot langs de Goldhoorn in zijn woonplaats was gevonden. Het politieonderzoek heeft uitgewezen dat de motorrijder uit de richting van Oostwold kwam. Uit getuigenverklaringen is gebleken dat de man met zijn motor in de sloot terecht is gekomen nadat hij de macht over het stuur was verloren. Hij werd daarna meegenomen in een hem achteropkomende auto. Bij de aanhouding bleek de man onder invloed van alcohol te verkeren. De ademanalyse wees 0.9 promille uit. Na verhoor is de verdachte heengezonden.

Veendam: inbreker aangehouden
De politie heeft zaterdagavond aan de Zerkhouwerstraat in Veendam een 19-jarige man uit Wildervank aangehouden. De man werd door bewoners van die straat betrapt en overmeesterd toen hij inbrak in de woning van niet thuis zijnde buren. Hij had nog niets gestolen. De inbreker is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Haren: broers aangehouden
Op het Stationsplein in Haren heeft de politie zaterdagavond een 17-jarige tweeling uit Assen aangehouden na mishandeling van een treinconducteur. De conducteur, werkzaam in de trein naar Assen, constateerde bij een kaartcontrole dat de broers niet in het bezit waren van een geldig vervoersbewijs. Over het alsnog voldoen van de ritprijs ontstond onenigheid gevolgd door een handgemeen. Daarbij werd de conducteur geslagen. Hij raakte niet gewond. Samen met de machinist wist de man de jongens de trein uit te werken en de politie te bellen. De broers zijn naar het politiebureau gebracht en ingesloten voor verhoor.

Haren: auto in sloot
Door nog onbekende oorzaak raakte een 57-jarige automobilist uit Nieuw Weerdinge de controle over zijn auto kwijt op de A28 bij Haren. De man reed in de richting van Groningen en kwam met de wagen in de berm terecht. Na meer dan 100 meter door de berm te zijn gereden sloeg de auto over de kop en kwam in een sloot terecht. De bestuurder en zijn 60 jarige echtgenote konden zelf uit de auto komen. Ze raakten niet gewond. De auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld en afgevoerd.

Groningen: man steelt koper
De politie heeft zaterdagavond een 37-jarige man aangehouden in zijn woning aan de Noorderkroonstraat in Groningen. De man was door getuigen gezien toen hij koperbuis stal op slopterreinen aan de Boraxstraat en de Friesestraatweg in Groningen. Het door de getuigen opgegeven signalement van de dief zette de politie op het spoor van de aangehouden verdachte. Bij zijn aanhouding bekende de man beide diefstallen. De man is naar het bureau gebracht en na verhoor heengezonden.

Groningen: licht gewonden bij ongeval
een 16-jarige bromfietser en zijn 14-jarige vriendin, beiden uit Groningen zijn zaterdahmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Paterswoldseweg in Groningen. Ze zaten samen op een bromfiets en haalden ter hoogte van de Koeriersterweg een auto in. De bestuurder daarvan, een 44-jarige man uit Peize, wilde op dat moment net linksaf slaan. Zijn auto werd in de flank aangereden. Bromfietser en passagiere kwamen te vallen en liepen schaafwonden respectievelijk kneuzingen op. Ze hoefden niet naar een ziekenhuis.

Groningen: dronken automobilist blijkt gezocht
Wegens rijden onder invloed heeft de politie zaterdagnacht een 30-jarige automobilist uit Gronngen aangehouden op het Gedempte Zuiderdiep in Groningen. De man bleek bij een routinecontrole te veel te hebben gedronken. De ademanalyse op het politiebureau wees 1.15 promille alcohol uit. Ook bleek de man niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Daarnaast werd de man gezocht omdat hij nog een gevangenisstraf van 19 dagen moet uitzitten. Hij is na verhoor ingesloten en overgedragen aan de parketpolitie.

Roodeschool: bedreiging
In een woning aan de Folkerdastraat in Bedum heeft de politie zaterdagnacht een 34-jarige Bedumer aangehouden. De man wordt er van verdacht eerder op zaterdagavond zijn ex-vrouw te hebben bedreigd in haar woning van haar zus aan de Hooilandsdweg in Roodeschool. De verdachte dreigde de vrouw met een stuk hout te slaan. Een buurman wist escalatie te voorkomen waarop de man verdween. Bij aanhouding van de verdachte overhandigde een buurman de politie een gasalarmpistool met munitie. Dit wapen had hij afgenomen van de verdachte. Het pistool is door de politie in beslag genomen. De verdachte is naar het bureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Meer berichten volgen

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 ct/min)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie