Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 08-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 8-07-2001

1e Persbericht van zondag 8 juli 2001

Berichten uit de regio

Helmond: Zakkenrollen
Op de Markt is tussen 12.30 uur en 13.00 uur een 65-jarige Helmondse het slachtoffer van een zakkenroller geworden. Haar portemonnaie werd uit haar handtas weggenomen. In de portemonnaie zaten enkele pasjes, een identiteitsbewijs en 150 gulden aan geld.

Zaterdagmiddag tussen 13.15 uur en 13.30 uur is, van een 41-jarige Helmonder, op de Markt, zijn portemonnaie gerold. In de portemonnaie zaten enkele pasjes en een geldbedrag van 75 gulden.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling
Op het Willaertplein is zaterdagmiddag om 17.10 uur een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had kort ervoor bij een ruzie met een 29-jarige Eindhovenaar de man meerdere malen met een stomp voorwerp boven op het hoofd geslagen. Hierdoor liep het slachtoffer een flinke bloedende hoofdwond op die door ambulancepersoneel ter plaatse werd behandeld. De verdachte is overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld.

Mierlo: Aanhouding na vernieling
Zaterdagmiddag om 17.50 uur is op de Meester van Busselstraat een 26-jarige inwoner van Mierlo aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor vernielingen te hebben gepleegd door de voordeur van een woning met een mes te bewerken en met verf onder te spuiten. De verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij is overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld.

Son: Aanhouding op heterdaad
Op de Boslaan is zaterdagavond om 19.26 uur een 21-jarige inwoner van Son aangehouden. De politie zag dat de man bezig was in te breken in een geparkeerd staande auto. Bij fouillering bleek dat de man in het bezit was van inbrekersgereedschap. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na vernieling
Een 25-jarige inwoner van Eindhoven is zondagmorgen om 00.15 uur op de Mauritsstraat aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de man op de Grote Berg enkele fietsen had vernield. Tevens had hij een fiets tegen een winkelruit gegooid. De man was onder invloed en verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij is overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Valkenswaard: Aanhouding na mishandeling
Zondagmorgen om 00.45 uur is op de Schafterdijk een 46-jarige inwoner van Valkenswaard aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 37-jarige vriendin te hebben mishandeld. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Vreemdeling aangehouden
Op de Frederiklaan is vanmorgen om 01.55 uur een 19-jarige man uit Burundi aangehouden. De man was alleen gekleed in zijn onderbroek, zijn broek en shirt lagen even verderop. Toen de politiemensen hem aanspraken reageerde hij verward. Toen de politiemensen stonden te overleggen wat zij met de man aanmoesten greep hij plotseling naar het dienstpistool van een van de politiemensen. Hierop is hij aangehouden en voor onderzoek ingesloten. Hij zal overgedragen worden aan de vreemdelingenpolitie.

Eindhoven: Inbreker aangehouden
Een sleuteldrager van een bedrijf aan de Geldropseweg heeft vanmorgen om 04.45 uur een 16-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats in het bedrijf aangetroffen. De man was gewaarschuwd dat het alarm in de zaak afging. Toen hij ging kijken zag hij dat er iemand de schuifdeur van het bedrijf had verbroken. In het bedrijf trof hij de 16-jarige man die hij vasthield en overgaf aan de politie. De verdachte is aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Aanhouding na vernieling
Zondagmorgen omstreeks 02.00 uur is door het arrestatie team, op de Mullerlaan een 32-jarige inwoner van Veldhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor, onder invloed van drank en drugs, de voordeur van een buurtbewoner vernield te hebben. Hij was niet normaal aanspreekbaar. Hij is voor zijn eigen en andermans veiligheid ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling
Een 37-jarige Eindhovenaar is zondagmorgen om 03.30 uur op de Dommelstraat aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een 27-jarige inwoner van Boxtel in zijn onderbuik te hebben geschopt. Het slachtoffer is met buikklachten voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan. De verdachte is ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling politieagenten Op het Stratumseind is vanmorgen om 04.40 uur een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had eerder in de nacht diverse keren politiemensen beledigd. Toen hij daarmee doorging en men hem daarvoor aan wilde houden bedreigde en mishandelde hij een politieman en vrouw. De politieman liep bij de aanhouding een hersenschudding, een losse tand, en een scheurtje bij zijn rechterooghoek op. Hij heeft zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen moeten laten behandelen. De verdachte is overgebracht naar het bureau en ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie