Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Binnensticht

Datum nieuwsfeit: 08-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-07-2001

Politieberichten district Binnensticht, 14.45 uur
Mishandeling

ZEIST Een 18-jarige jongen uit Huis ter Heide is zaterdagmiddag rond half zes op het Emmaplein mishandeld door een 32-jarig man uit Driebergen. De jongen fietste over het plein toen plotseling een peuter aan kwam rennen. Om een aanrijding te voorkomen remde de jongen hard, maar kwam door het natte wegdek ten val.

Hierdoor kreeg hij de peuter onder zijn voorwiel. De vader die alles zag gebeuren rende op de jongen af en schopte hem terwijl hij nog op de grond lag tegen het hoofd. De jongen raakte hierna buiten bewustzijn. Hij werd per ambulance overgebracht naar het Lorentz ziekenhuis waar een lichte hersenschudding werd geconstateerd.

De peuter bleek na onderzoek ongedeerd te zijn. De vader van het kind, de 32-jarige Drieberger, is aangehouden.

Aanhouding met verzet

ZEIST Op de Koppelweg is zaterdagavond rond negen uur een 18-jarige Zeistenaar aangehouden nadat hij twee meisjes op straat had geslagen en geschopt. Toen de twee meisjes een horecagelegenheid invluchtten, kwam de Zeistenaar hen achterna en ging hier verder met zijn mishandeling. Toen de gewaarschuwde politie arriveerde om de man aan te houden, pleegde deze veel verzet.

Hij werd hierop geboeid, maar zag wel kans de spoiler van de politieauto af te trappen en een ruit uit de autodeur te koppen. Op het tumult waren inmiddels veel jongeren afgekomen die zich met de aanhouding wilden bemoeien. Hierop kwamen meerder politieautos en de hondengeleider met een politiehond ter plaatse. Na enige tijd keerde de rust weer en kon de Zeistenaar naar het politiebureau worden overgebracht.

Hij is hier in verzekering gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie