Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Heuvelrug

Datum nieuwsfeit: 08-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-07-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 15.30 uur
Tas met medicijnen gestolen

VEENENDAAL Uit een auto die geparkeerd stond aan de Vendelier bij het Ibis hotel, is in de nacht van vrijdag op zaterdag een tas met kleding en een tas met medicijnen gestolen.

In de tas met medicijnen zat onder andere Chloordiazepoxide, Allopurinol, Persanlin, Metformine, Diazepan en Promocard. Deze medicijnen zijn onder meer voor hartklachten en suikerziekte. Ook zit er valium bij.

Bij oneigenlijk gebruik van deze medicijnen en wanneer teveel medicijnen tegelijk ingenomen worden, kan gevaar voor de gezondheid optreden.

De politie verzoekt mensen die deze medicijnen vinden ze niet te gebruiken, maar naar het politiebureau in Veenendaal aan het Boompjesgoed 2 te brengen.

Parachutist maakt harde landing

RHENEN Een 36-jarige man uit Groningen is zaterdagavond rond tien over acht gewond geraakt nadat hij op de Veerweg een harde landing maakte met zijn parachute. De ervaren parachutist maakte deel uit van een demonstratiegroep die ten behoeven van de opening van de Rijnweek een demonstratie hield.

Doordat er turbulentie boven de parachute ontstond, kon de man niet meer goed bijsturen, de parachute raakte onbestuurbaar en de Groninger maakte een harde landing. Hij is met rugletsel en letsel aan beide benen overgebracht naar een ziekenhuis in de omgeving.

Vechtpartij

VEENENDAAL In de Hoofdstraat zijn in de nacht van zaterdag op zondag rond middernacht twee groepen mannen slaags geraakt met elkaar. Door de grote groepen en de dreiging die van allen uitging, moesten er verschillende politie-eenheden en hondengeleiders met politiehonden ter plaatse komen om de situatie te beheersen. Uiteindelijk werden vijf mannen aangehouden.

Eerder op de avond had een 34-jarige Veenendaler ruzie gekregen met een groep Veenendalers in een horecagelegenheid in de buurt, waarna de horecaondernemer de politie waarschuwde uit angst voor escalatie. De 34-jarige man verliet de horecagelegenheid en trommelde diverse vrienden op met het doel verhaal te gaan halen bij de groep. De gearriveerde politie probeerde de man te kalmeren, want niet lukte. Er werden meerdere politie-eenheden te hulp geroepen om te voorkomen dat de twee groepen een confrontatie aan zouden gaan. Dit lukte uiteindelijk.

De 34-jarige Veenendaler die bij de eerste confrontatie gewond was geraakt, werd naar het ziekenhuis in Ede vervoerd. Hier werd echter ook een 31-jarige Veenendaler van de tegenpartij heen gebracht met onbekend letsel. Gevolg was dat de mannen hier weer met elkaar op de vuist gingen. Na behandeling werden de 34-jarige Veenendaler en zijn 17-jarige broer aangehouden net als drie Veenendalers van 31, 36 en 40 jaar. Allen zijn in verzekering gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie