Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sela en Golovin pakken titel op Dutch Junior Open

Datum nieuwsfeit: 08-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Biesterbos Groep Dutch Junior Open

Van Keekentoernooi

For more information: Kim Doets or Remko de Beer

Sifriedstraat 16

1901 NS CASTRICUM

Phone: 31(0)251 653363

Telefax: 31(0)251 679897

Email: info@dutchjunioropen

Website: www.dutchjunioropen.com

Castricum, July 8th 2001

Sela en Golovin pakken titel op Biesterbos Groep DJO

De Française Tatiane Golovin en de Israëliër Dudi Sela hebben zondag de titels in het enkelspel op het Biesterbos Groep DJO gegrepen. Golovin won in drie sets van de Litouwse Aurelija Miseviciute, Sela won van de Belg Steve Darcis.

In de meisjesenkelspel finale startte Golovin in de favorietenrol omdat zij zaterdag in de in de halve finale verrassend gemakkelijk de als eerste geplaatste Duitse Groenefeld had uitgeschakeld. Golovin pakte snel een 2-0 voorsprong en liep uit naar 4-2. De Litouwse kwam echter sterk terug en pakte een 5-4 voorsprong. Op 5-5 wist Golovin de service van haar opponent te breken en ze won de eerste set met 7-5. In de tweede set raakte Golovin enigszins de draad kwijt. Ze maakte veel fouten en Miseviciute kon profiteren. De Litouwse won de tweede set met 6-3. In de beslissende set volgde het herstel van Golovin. Ze kon Miseviciute weer onder druk zetten met haar harde en diepe groundstrokes. Bij een 4-3 voorsprong bewerkstelligde ze de beslissende servicedoorbraak. Bij een 5-3 voorsprong serveerde ze succesvol voor de wedstrijd en ze greep de titel op het Bakkumse gravel.

In de finale van jongensenkelspel was de zestienjarige Dudi Sela de grote favoriet. De sympathieke Israëliër had de hele week nog geen set hoeven inleveren. Daar zou ook in de finale geen verandering in komen. De Belg Darcis, die vorige week nog het ITF-toernooi van Casablanca op zijn naam had geschreven, bood weliswaar uitstekende tegenstand maar Sela bleek een maatje te groot. Sela is een zeer complete speler die een geweldig balgevoel koppelt aan een gezonde dosis werklust. In de eerste set brak hij al in de derde game door de service van Darcis. Deze had zijn antwoord echter klaar en brak direct terug. Bij een 3-3 stand besliste Sela de eerste set definitief. Hij brak, kwam op 5-3 en won opnieuw de service van zijn tegenstander (6-3). De tweede set ging gelijk op. Beide spelers brachten regelmatig de handen van het in grote getale opgekomen Bakkumse publiek op elkaar, maar Sela trok net iets vaker aan het langste eind. Bij een stand van 4-3 voor Sela forceerde de Israëliër de beslissing. Hij speelde een geweldig game met een aantal onnavolgbare passeerslagen en kon de wedstrijd uit gaan serveren. Sela maakte geen fouten en werd de 45ste winnaar van het Biesterbos Groep Dutch Junior Open.

In de finale van het jongensdubbelspel was het Nederlandse duo Romano Tatuhay en Dusty Belmer volslagen kansloos tegen de Fransen Montcourt en Tsonga. Ze kregen tennisles en verloren met 6-0 en 6-2. Het meisjesdubbelspel werd een prooi voor de Duitse Melanie Oosterhof en Kirsten Flipkens uit België. Zij versloegen Tchemarda (Rusland) en Puchkova (Wit-Rusland) met 6-3 en 7-5.

Hiermee kwam deze zeer geslaagde editie van het Biesterbos Groep Dutch Junior Open tot een eind. Wij bedanken u allen voor de belangstelling en hopen u volgend jaar weer te mogen begroeten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie