Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 08-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 8-07-2001
2e Persbericht van zondag 8 juli 2001

Berichten uit de regio

Helmond: Zakkenrollen
Op de Smalle Haven is zaterdagmiddag tussen 15.00 uur en 15.30 uur een 39-jarige Helmondse het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De portemonnaie van de vrouw werd uit haar tas weggenomen. In de portemonnaie zaten diverse pasjes, rijbewijs, ziekenfondskaart en een geldbedrag van 40 gulden.

Budel: Aanhoudingen in drugslab
Zaterdagmiddag om 16.35 uur zijn in een bedrijf aan de Fabrieksstraat twee inwoners van Tilburg van 21 en 33 jaar aangehouden. De mannen werden aangetroffen in een, in bedrijf zijnd drugslaboratorium. In het bedrijf zijn apparatuur en grondstoffen aangetroffen bestemd voor het vervaardigen van synthetische drugs. De twee verdachten zijn overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld. De aangetroffen goederen zijn inbeslaggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Eindhoven: Aanhouding fietsendief
Zaterdagmiddag is om 17.02 uur op de Kerkstraat een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden. Collegas van de parkeerpolitie zagen dat de man met een draadtang een slot van een gestalde fiets doorknipte. Zij hielden de verdachte aan en gaven hem over aan de surveillance. De man is overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Mishandeling
Bij een ruzie om geld is zaterdagavond op de Mercuriuslaan, omstreeks 18.45 uur een 15-jarige Eindhovenaar ernstig mishandelt. De twee aanvallers eisten geld van de jongen omdat hij hen dit nog schuldig zou zijn. Toen hij echter weigerde te betalen schopten zij het slachtoffer. Nadat hij op de grond was gevallen werd hij diverse malen in zijn gezicht en tegen zijn rug geschopt. Hij liep hierbij een gebroken neus en verwondingen aan zijn ooglid en rug op. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht.

Valkenswaard: Aanhouding na bedreiging
Op de Nieuwe Waalreseweg is zaterdagavond om 22.35 uur een 52-jarige Inwoner van Valkenswaard aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor enkele voorbijgangers met een hakmes te hebben bedreigd. Hij is voor verhoor overgebracht naar het bureau. Het hakmes is inbeslaggenomen.

Helmond: Aanhouding na vernieling
Een 27-jarige Helmondse is vanmorgen om 01.50 uur op de Markt aangehouden. De vrouw was boos omdat haar de toegang tot een horeca etablissement werd geweigerd en gooide een steen door de ruit van het bedrijf. Zij verzette zich hevig tegen haar aanhouding. De verdachte is na verhoor op het bureau heengezonden.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Aalsterweg is zondagmorgen om 03.11 uur een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zat te slapen achter het stuur van zijn personenauto met draaiende motor, terwijl hij met de radio op volle sterkte, voor het groene verkeerslicht stond. De verdachte weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 13 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling
Zondagmorgen om 03.25 uur is op het Stationsplein een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht kort ervoor een 26-jarige inwoner van Rijnsburg met gebalde vuist in zijn gezicht te hebben geslagen. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Eindhoven: Aanhouding na vernieling
Op het Stationsplein is vanmorgen om 04.30 uur een 32-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man had even daarvoor een deuk geschopt in een taxi. Vrienden van hem probeerden de aanhouding door de politie te beletten. Na veel geduw en getrek en enkele klappen met de wapenstok kon de verdachte worden aangehouden en afgevoerd naar het bureau. Daar is hij voor onderzoek ingesloten. Een 45-jarige Eindhovenaar die wilde beletten dat de verdachte werd aangehouden is eveneens aangehouden. Ook hij is voor onderzoek ingesloten.

Oirschot: Aanhouding bromfietser
Op de A58 ter hoogte van hm paal 16.9 is vanmorgen om 04.45 uur een 19-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. De man reed zonder licht, zonder helm, zonder gele plaat, zonder verzekeringsplaatje en zonder bromfietscertificaat over de snelweg en gaf geen gevolg aan een stopteken waarbij de politieman opzij moest springen om niet aangereden te worden. Hij probeerde zich te verstoppen op een parkeerplaats maar kon daar worden aangehouden. Hij is na verhoor met de nodige verbalen heengezonden.

Aalst: Onder invloed
Op zondagmorgen om 06.45 uur is op de Bosrand een 22-jarige man uit Waalre aangehouden voor het rijden onder invloed. De verdachte weigerde mee te werken aan de ademanalyse en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 2 uur.

Deurne: Aanhoudingen na vechtpartij
Drie inwoners van Deurne van respectievelijk 24, 25 en 29 jaar oud zijn vanmorgen om 09.07 uur op de Keltenstraat aangehouden. De drie mannen waren bij mensen in de tuin gaan zitten en hadden zichzelf wat bier toegeëigend. Toen de bewoners vroegen of zij wilde vetrekken weigerden ze en ontstond er een vechtpartij. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld.

Helmond: Drugsdealer aangehouden
Vanmiddag is op de Binnen Parallelweg een 35-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht te dealen in hard drugs. Hij was bij zijn aanhouding in het bezit van vier bolletjes cocaïne, een weegschaaltje en een groot bedrag aan geld. Hij is voor onderzoek ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie