Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sterke race Ho-Pin Tung resulteert in zevende plaats

Datum nieuwsfeit: 08-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

Leiden, 8 juli 2001

STERKE RACE HO-PIN TUNG RESULTEERT IN ZEVENDE PLAATS

KNAF Talent First-Winnaar Ho-Pin Tung heeft op het TT Circuit Assen laten zien dat hij de aansluiting met de top heeft gevonden. Hij eindigde in de race van de Landis Formule Ford op de zevende plaats, nadat hij de hele race in de groep strijdend om de derde plaats had gereden. "Ik zit er nu goed bij qua snelheid. Ik verwacht veel van de volgende race, die plaatsvindt tijdens de Marlboro Masters."

De vijfde race van de Landis Formule Ford is verreden op het TT Circuit Assen, een circuit waar KNAF Talent First winnaar Ho-Pin Tung nog nooit gereden had. "Ik mocht tijdens de Dutch TT vorige week een safety car besturen om het circuit enigszins te leren kennen, maar helaas kon ik maar vier ronden rijden", blikte Ho-Pin op zijn eerste kennismaking met het circuit terug. Tijdens de kwalificatietraining van de race van de Landis Formule Ford reed hij de achtste trainingstijd. "Gezien de omstandigheden is dit een resultaat waar ik niet ontevreden mee mag zijn", concludeerde hij na de training. "Aan de ene kant is dit mijn eerste race op dit circuit, aan de andere kant kampten zowel mijn teamgenoot bij Van Amersfoort Racing Jaap van Lagen als ik met wegliggingsproblemen. Er had dus meer ingezeten."

In de vanwege een uitlopend programma tot zes ronden ingekorte race klom Ho-Pin Tung in de beginfase op naar de zevende plaats. Hij sloot aan bij de groep bestaande uit Jaap van Lagen, Ferdinand Kool, Bas Schothorst en Xavier Maassen die de hele race een fel duel uitvochten met als inzet de derde plaats. Ho-Pin zag even kans om Kool te passeren en de zesde plaats in te nemen, maar deze positie kon hij niet vasthouden. De KNAF Talent First-winnaar kwam uiteindelijk als zevende over de finish. "Dit is mijn beste resultaat tot nu toe", aldus Ho-Pin na de race. "De snelheid zit er in, ik kon de aansluiting met de rijders in mijn groep goed vasthouden. Het is jammer dat de race eigenlijk te kort was. In de zes ronden durende race kon ik maar een paar pogingen wagen om mijn positie te verbeteren."

Jaap van Lagen, de teamgenoot van Ho-Pin bij Van Amersfoort Racing, eindigde als derde.

Uitslag Landis Formule Ford: 1. Stefan de Groot, 6 ronden in 8:46.542; 2. Tristan te Pas, op 0,622; 3. Jaap van Lagen, op 5,171; 7. Ho-Pin Tung, op 6,915.

Stand Benelux-kampioenschap na vijf races: 1. Stefan de Groot 65; 2. Jaap van Lagen 64; 3. Ferdinand Kool 55; 9. Ho-Pin Tung 16. Stand Nederlands kampioenschap na vier races: 1. Stefan de Groot 65; 2. Ferdinand Kool 57; 3. Jaap van Lagen 56; 7. Ho-Pin Tung 33.
Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie