Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zege voor Marijn van Kalmthout in Assen

Datum nieuwsfeit: 08-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT
Zege voor Marijn van Kalmthout
Assen, 8 juli 2001. Van Kalmthout Racing had gemengde gevoelens na de zege van Marijn van Kalmthout (Hoofddorp) en de vierde plaats van Bas Schothorst (Amsterdam) in de Landis Formule Ford. Er had meer ingezeten voor het team. De race vond plaats op het TT Circuit Assen.

Ondanks dat de kwalificatietraining geen plaats op de eerste startrij had opgeleverd, was de stemming bij Van Kalmthout Racing na de trainingen positief. Bas Schothorst had een halve seconde op de pole-tijd moeten toegeven, maar had het op Assen naar zijn zin: "Ik heb er in de training het maximale uitgehaald en acht mij zeker niet kansloos voor de race." Xavier Maassen had als vijfde getraind, maar hij had met wat meer slipstream-geluk op de tweede startrij kunnen staan:" Eerst kon ik tijdens de training maar niet in een goede groep komen. Daarom ben ik na zeven ronden in de pits gestopt. Toen ik in een hele snelle ronde achter Ferdinand Kool zat ging die in de laatste bocht van het gas. Maar ik ben niet kansloos voor een podiumklassering." Marijn van Kalmthout (Hoofddorp) reed voor het eerst in een Van Diemen. De auto beviel dermate goed dat hij er al na enkele ronden trainen een tweede tijd in de First Division mee reed. "Maar na vier ronden viel de druk van de koppeling weg en moets ik de pits in. Er zit nog veel meer in met deze auto." Jean-Pierre Verhoeven (Hoofddorp) kwalificeerde zich als zevende in de First Division.

De wedstrijd kende voor alle coureurs van Van Kalmthout Racing een hectisch verloop. Na de herstart (de race kreeg na een ongeval waarbij drie auto's midden op de baan bleven staan code rood) moest Bas Schothorst het vechtende duo Stefan de Groot en Tristan te Pas laten gaan. "Ik werd bij de tweede start gehinderd door Jaap van Lagen. Daarna raakte ik in een gevecht met hem en met mijn teamgenoot Xavier Maassen. In een poging om de derde podiumplaats te halen moest ik Jaap van Lagen er in de laatste chicane voor de finish uitremmen. Dat lukte niet omdat Jaap een erg defensieve lijn reed." Bas eindigde de race als vierde. Ook Xavier Maassen had op een beter resultaat gerekend dan zijn uiteindelijke vijfde plaats. "Na de herstart was de race erg kort. Ik raakte een paar keer opgesloten. Toen ik mij wilde terugvechten was de wedstrijd al voorbij."

Champagne was er wel voor Marijn van Kalmhout die de First Division op zijn naam schreef. De eerste start was sterk. Ook bij de herstart zat hij er meteen goed bij. "Maar in de tweede ronde werd ik bij het aanremmen voor de nationale Bocht vol van achteren geraakt. Ik ging vlak langs de vangrail om mijn as, schakelde in de eerste versnelling en kon de race wonder boven wonder zonder schade hervatten. Met de winst in de First Division ben ik blij. Maar de negende plaats in het totaalklassement had een zevende moeten zijn."

Jean Pierre Verhoeven zag door een crash voor Stekkenwal de zwart-wit geblokte vlag niet. En dat terwijl hij na de herstart op een vijfde positie lag met uitzicht op plaats vier in de First Division. " Bij het aanremmen blokkeerde er plotseling een voorwiel waardoor ik langs de vangrail schoof. Het moet een remdefect geweest zijn."

Uitslag Landis Formule Ford, 8 juli 2001, TT Circuit Assen:
1. Stefan de Groot, 6 ronden in 8.46.542

2. Tristan te Pas in 8.47.164

3. Jaap van Lagen in 8.51.713

4. Bas Schothorst 8.52.232

5. Xavier Maassen 8.52.354
9. Marijn van Kalmthout in 9.00.16

Tussenstand Nederlands Kampioenschap:

1. Stefan de Groot 65

2. Ferdinand Kool 57

3. Jaap van Lagen 56

4. Xavier Maassen 48

5. Bas Schothorst 37,
11. Marijn van Kalmthout 14

Tussenstand Benelux kampioenschap:

1. Stefan de Groot 65

2. Jaap van Lagen 64

3. Ferdinand Kool 55

4. Bas Schothorst 42

6.Xavier Maassen 36
12. Marijn van Kalmthout 6

Uitslag First Division:


1.Marijn van Kalmthout in 9.00.162

2.Helmert-Jan v.d. Slik 9.02.989

3. Jan-Paul van Dongen in 9.03.328
10. Jean-Pierre Verhoeven in 6.05.264 (-2 rondes)

Tussenstand Nederlands kampioenschap First Division:
1.Marijn van Kalmthout 76

2. Mark Nachtegeller 59

3. Olivier Muytjens 54

6. Jean Pierre Verhoeven 35

Tussenstand Benelux kampioenschap First Division:

1. Marijn van Kalmthout 90

2. Mark Nachtegeller 61

3. Olivier Muytjens 44
6. Jean-Pierre Verhoeven 26

Voor de redactie:
voor meer informatie: Marijn van Kalmthout, telefoon (06) 53 28 04 60

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie