Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Paul Meijer ziet inspanningen niet beloond in Assen

Datum nieuwsfeit: 08-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

Paul Meijer ziet zijn inspanningen niet beloond
Assen, 8 juli 2001. De snelle TT baan van het circuit Assen vormde het strijdtoneel van de vierde Union Toyota Yaris Cup race. Voor de 16-jarige Paul Meijer uit Bilthoven leek het wederom een succesvol evenement te worden. Hij startte de race als vijfde en had zelfs enige tijd zicht op een podiumplaats. Een meervoudige bruuske actie van andere rijders veroorzaakte de nodige schade aan de carrosserie. Na een kort bezoek aan de pits kon Meijer zijn race nog wel vervolgen, maar meer dan een 18e plaats zat er toen niet meer in. Mede door zijn overwinning in de openingsrace bezet Meijer nog steeds de zevende plaats in het kampioenschap. Waarin zijn Avaya teamgenoot Christiaan Frankenhout inmiddels de tweede plaats bezet. "Voor mijn gevoel ging het in de training eigenlijk prima", verklaarde Meijer na afloop. Hij bezette de vijfde plaats op de startgrid en was daar beslist tevreden mee. "Dit was voor de eerste keer op dit snelle circuit en ik denk dat je dan ook tevreden mag zijn met een vijfde plek." Bij de start van de race zat de Bilthovenaar er prima bij, handhaafde zijn vijfde plek en zag zelfs een ronde later kans een plek te pakken. Nadeel was echter, dat door het drukke tijdschema deze dag de race was ingekort van de reguliere 12 naar slechts 8 ronden. "Je moest de race dus opbouwen en rekening houden met de lengte ervan, maar ook met de banden en de rest van het veld. Maar juist toen ik aan verder aanvallen dacht werd ik aan de achterkant geraakt. Eerst aan de achterkant, maar later twee keer op het wiel. Daardoor liep het scherm aan en moest ik naar de pits." Daarmee was tevens een goede eindklassering verkeken. En hoewel de handelingen in de pits maar weinig tijd in beslag namen viel Meijer ver terug. "Gelukkig kon ik in de resterende ronden nog iets goedmaken van de opgelopen achterstand. Er had meer ingezeten dan die achttiende plek. De volgende race is tijdens de Marlboro Masters. Dan zitten er 80.000 mensen op de tribune en moet het lukken om weer eens een podiumplaats te halen. Of dat lukt? Ik hoop het. Voor die tijd zullen we zeker nog het nodige testwerk doen om dat voor elkaar te krijgen." Uitslag vierde race Union Toyota Yaris Cup TT circuit Assen:
1. Erik Struijlaart 8 ronden in 14.39.684; 2. Christiaan Frankenhout op 1.221; 3. Paulien Zwart op 2.647 en 18. Paul Meijer op 32.661.
2.
Stand na vier races Union Toyota Yaris Cup TT Circuit Assen:
1. Eric Struijlaart 77 punten; 2. Christiaan Frankenhout 68; 3. Quint Engel 56; 4. Patrick Borst 48 en 7. Paul Meijer 22.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie