Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Spoorvernieuwing Amersfoort - Apeldoorn uitgesteld

Datum nieuwsfeit: 08-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlandse Spoorwegen
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Spoorwegen

Persbericht

Spoorvernieuwing Amersfoort - Apeldoorn uitgesteld 28 juni 2001
De werkzaamheden aan het spoor tussen Amersfoort - Apeldoorn die van 8 juli tot en met 14 september waren gepland, zijn voor onbepaalde tijd uitgesteld. De Arbeidsinspectie heeft om aanvullende veiligheidsmaatregelen gevraagd voor de medewerkers van de aannemers die aan het spoor werken. NS rijdt in de betreffende periode geen beperkte dienstregeling zoals staat aangekondigd in het spoorboekje, maar zal de normale dienstregeling rijden.

De spoorvernieuwing tussen Amersfoort en Apeldoorn is noodzakelijk omdat de dwarsliggers en het klemmechanisme waarmee de spoorstaven aan de dwarsliggers zijn bevestigd, het eind van hun levensduur naderen. De houten dwarsliggers zouden worden vervangen door stillere, betonnen dwarsliggers en de hele spoorconstructie zou op een nieuw ballastbed worden gelegd. In overleg met NS was door Railinfrabeheer besloten om de werkzaamheden in een aaneengesloten periode uit te voeren: van 8 juli tot en met 14 september. Dit zou minder hinder voor de reizigers veroorzaken dan wanneer er in verschillende weekeinden zou worden gewerkt.

Arbeidsinspectie

Gedurende de werkzaamheden is een spoor beschikbaar voor het treinverkeer: aan het andere spoor wordt gewerkt. De Arbeidsinspectie heeft aangegeven dat er aanvullende maatregelen moeten komen die de veiligheid vergroten van de mensen die aan het spoor werken. Dat zou kunnen door beide sporen buiten dienst te nemen, waardoor er dan geen treinen meer rijden. Railinfrabeheer heeft in overleg met NS besloten de werkzaamheden uit te stellen. Vorige week is om dezelfde reden de spoorvernieuwing tussen Roosendaal - Breda uitgesteld. Momenteel studeert Railinfrabeheer op mogelijkheden om toch aan de eisen van de Arbeidsinspectie te kunnen voldoen. Hierover is volgende week woensdag meer duidelijkheid. De veiligheidsmaatregelen die genomen zijn voor de werkzaamheden tussen Roosendaal - Breda en Amersfoort - Apeldoorn zijn conform regelgeving. De Arbeidsinspectie heeft echter aangegeven de bestaande Arbo-wetgeving strikter toe te willen passen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie