Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vier Franse Kunstenaars in Galerie Bianca Landgraaf, Laren

Datum nieuwsfeit: 08-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

GALERIE BIANCA LANDGRAAF

Zomerexpositie: Vier Franse Kunstenaars

Galerie Bianca Landgraaf is deze zomer geopend en presenteert van 8 juli tot en met 26 augustus 2001 de expositie:

Vier Franse Kunstenaars

Annette Jalilova beelden
Jorge Soler schilderijen
Mireille Vitry beelden
Pierre Yermia beelden

De beeldhouwers Mireille Vitry en Pierre Yermia exposeerden vorig jaar voor het eerst in Nederland bij Galerie Bianca Landgraaf in Laren. De beeldhouwster Annette Jalilova en de schilder Jorge Soler zijn allang geen onbekenden meer in Nederland. Beiden zijn ook te zien bij Galerie K Amsterdam (Rokin 46).

Jorge Soler maakt schilderijen in olieverf, waarbij hij het gebruik van andere materialen zoals karton en metaal tussen zijn schilderlagen niet uit de weg gaat. In de voorstellingen van Soler vormen abstractie en figuratie een harmonieus evenwicht. Uit het abstracte vlak ziet men langzaam figuratieve elementen naar voren komen: een hand, een gezicht of een stilleven.
De beeldhouwster Annette Jalilova werkt zowel in brons als in een unieke zelf ontwikkelde gemengde techniek van klei, kunsthars en lijm. Haar veelal vrouwelijke, perfect gepolijste vormen met gladde oppervlakten nodigen uit tot aanraken.
Het werk van Pierre Yermia is geheel anders van aard, maar ook hij maakt vooral figuren. Deze fragiele, kwetsbare vormen in brons zijn figuren die een strijd voeren het evenwicht in hun lichaam te (her)vinden. Yermia is vooral geboeid door de moederfiguur die hij regelmatig verbeeldt.
Het materiaal dat Mireille Vitry gebruikt is voor Nederlandse begrippen zeer opmerkelijk. Met een zelf ontwikkelde techniek beeldhouwt ze met papier, waarmee ze prachtige effecten verkrijgt. Naast papier werkt ze ook in klei. In deze vormen toont ze zich een groot beeldhouwer.

Adres: Zomertuin 11 (Hamdorff-complex), 1251 LZ Laren. Tel. 035 5335987,
fax 035 5380140, e-mail: (bianca.landgraaf@planet.nl). Geopend van donderdag t/m zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Feestdagen gesloten.---

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie