Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuws voor de digitale consument week 26

Datum nieuwsfeit: 09-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Consumentenbond

Over de Bond

Acties&Campagnes

Klachten na de koop

Gezond & Voeding

Financiële zaken

Huis(houdelijk)&Tuin

Elektronica

Vervoer & Vrije tijd

Web Trader
Overzicht bedrijven

Nieuws voor de digitale consument uit week 26
29 juni 2001

De Consumentenbond houdt bij wat er in de diverse media over internet bericht wordt. Alles waarvan we denken dat het voor u als consument belangrijk of interessant is, verzamelen we in korte berichten.

Internetters willen betalen voor hun privacy
27 juni, Planet Multimedia/PROFNews
Uit onderzoek van Blauw Research blijkt dat 60% van de internetters bereid is te betalen om hun online privacy te garanderen. Vijf gulden per maand vinden ze daarbij een redelijk bedrag. De meeste internetters vinden hun privacy erg belangrijk. In het onderzoek gaf het grootste deel aan dat ze een privacyverklaring op een website belangrijk vinden en dat er een wettelijke regeling moet komen om online privacy te beschermen.

Internetgebruik groeit nog steeds
27 juni, de Volkskrant
Het internetgebruik neemt nog steeds toe. Uit onderzoek van Multiscope blijkt dat 42% van de Nederlandse huishoudens een internetaansluiting heeft. De verwachting is dat dat percentage eind dit jaar is opgelopen tot 60%. Zo'n 7,4 miljoen mensen van 12 jaar en ouder maakt gebruik van internet, thuis, op het werk of op de opleiding. Vier op de tien mensen hebben thuis een internetaansluiting, een op de tien maakt alleen op het werk gebruik van internet.

E-mail en IM belangrijk voor tieners
23 juni, WebWereld
Moderne communicatiemiddelen zoals e-mail en instant messaging (IM) zijn voor tieners niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Onderzoek van de Pew Internet & American Life Project wijst uit dat voor 20% van de jongeren tussen 12 en 17 internet het belangrijkste middel is om contact met vrienden te hebben. Meer dan de helft zegt dat internet hen helpt in het onderhouden van vriendschappen en 32% stelt dat ze internet gebruiken om nieuwe vriendschappen op te bouwen. Instant messaging wordt door 37% gebruikt om dingen te zeggen die ze normaal niet durven, bijvoorbeeld iemand uit vragen.

Naar boven naar boven
Overige berichten:archief berichten9 juli 2001
Bond wil garantie voor levering zorg
Het plan van het ministerie van VWS voor een nieuw zorgstelsel ziet er volgens de Consumentenbond veelbelovend uit. Maar de Bond mist in het plan de garantie dat consumenten de geïndiceerde zorg daadwerkelijk geleverd krijgen.
Volledig bericht9 juli 2001
Waarschuwing op kip onvoldoende
De Consumentenbond is zeer teleurgesteld over het kabinetsbesluit om op alle kip een waarschuwingsetiket te plakken. Volgens de Bond is dit etiket geen stimulans om bacterievrije kip te krijgen. Volledig bericht9 juli 2001
Recall: Zwitsal olie
Flesjes Zwitsal olie kunnen knappen.
Gehele artikel6 juli 2001
Nieuws voor de digitale consument uit week 27
Deze week: Meer Nederlanders kopen via internet; PayTV via internet bij KPN; ADSL Demon goedkoper.
Lees de berichten4 juli 2001
Genvoedsel moet strenger gecontroleerd
De Consumentenbond en de Stichting Consument en Biotechnologie dringen bij minister Borst en eurocommissaris Byrne aan op uniforme regels binnen de EU over gentech-producten.
Volledig bericht4 juli 2001
Consumentenbond verbetert website
De Consumentenbond heeft begin juli zijn website aangepast en daarmee toegankelijker gemaakt voor zijn bezoekers.
Volledig bericht3 juli 2001
Risico van beroep bepaalt premie AOV
Resultaat van onze stelling.
Volledig bericht2 juli 2001
Pearle stopt met webwinkel
Contactlensspecialist Pearle stopt met de verkoop van lenzen en lensproducten via internet.
Volledig bericht2 juli 2001
Recall: Lipton Ice Tea

1 liter kunststof flessen Lipton Ice Tea Sparkling en Lipton Ice Tea Sparkling Light met witte dop kunnen spontaan barsten. Gehele artikel29 juni 2001
EuroMeldpunt open voor dubbel prijzen
De Consumentenbond en het PlatformDetailhandel.nl hebben 29 juni een dringende oproep gedaan aan detaillisten om per 1 juli dubbel te prijzen.
Volledig bericht29 juni 2001
Consumentenbond laaiend over kabelplan Casema
In een interview in de Volkskrant op 28 juni 2001 heeft Casema het idee geopperd om de kabeltarieven te verhogen om te kunnen investeren in nieuwe digitale diensten voor consumenten.
Volledig bericht29 juni 2001
KPN past tarieven aan
KPN past de tarieven voor bellen binnen het basistarief aan; vanaf 15 augustus gaan de kosten per minuut omhoog en het starttarief omlaag. Volledig bericht27 juni 2001
Supermarkten onbekend met herkomst vlees
Supermarkten en slagerijen weten nauwelijks iets van de herkomst van het vlees dat zij verkopen. Daardoor kunnen zij consumenten geen informatie geven om verantwoorde keuzes te maken. Volledig bericht27 juni 2001
Brits onderzoek: e-mail minder populair
De Britse consumentenbond Which? Online heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van internet. Opmerkelijkste resultaat: e-mail is niet meer het meest favoriete communicatiemiddel.
Volledig bericht27 juni 2001
Bond benadrukt belang opt-in systeem
De Consumentenbond heeft in een brief aan staatssecretaris De Vries van Verkeer en Waterstaat gevraagd om in de Europese Raad van Ministers te stemmen voor een opt-in systeem bij spam. Volledig bericht27 juni 2001
Xoip onzorgvuldig bij betaald maken dienst
De Consumentenbond vindt dat Xoip met het plotseling invoeren van een betaalde dienst niet voldoet aan de verwachtingen en onzorgvuldig handelt.
Volledig berichtreageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie