Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Woerden brengt brandveiligheidsbeleid op orde

Datum nieuwsfeit: 09-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Woerden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Woerden

Woerden brengt brandveiligheidsbeleid op orde

De Gemeente Woerden werkt voortvarend aan het wegwerken van de achterstand in de verstrekking van gebruiksvergunningen. In 2001 concentreert de vergunningverlening zich met name op de horeca. In de volgende jaren is het voornemen ook verzorgingshuizen en scholen aan te pakken. Deze prioriteiten in het brandveiligheidsbeleid zijn door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld.

In maart 2001 stelde de gemeenteraad een plan van aanpak vast om de achterstand te verwerken. Binnen de Gemeente Woerden zijn 700 bouwwerken die wellicht in aanmerking komen voor een vergunning. Er zijn op dit moment 18 vergunningen afgegeven en 40 aanvragen zijn in behandeling.

De komende vier à vijf jaar werkt de Brandweer Woerden intensief aan het verwerken van de achterstand. Specifiek voor de verstrekking van gebruiksvergunningen zijn drie extra formatieplaatsen gecreëerd (totaal 4 fte). Door de werving en opleiding van de nieuwe medewerkers komt de verstrekking van gebruiksvergunningen in 2002 goed op gang. Voor de advisering over brandpreventie in nieuw- en verbouwplannen is een officier beschikbaar. Er vinden regelmatig aangekondigde en onaangekondigde controles plaats.

Met vragen kunt u contact opnemen met de Gemeente Woerden, Gerold Borsboom, persvoorlichter, telefoon (0348) 428827 of e-mail (borsboom.g@woerden.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie