Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe toegangsborden bij Bos- en natuurterreinen Soest

Datum nieuwsfeit: 09-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Soest
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Soest

Nieuwe toegangsborden bij gemeentelijke Bos- en natuurterreinen

De gemeente Soest heeft nieuwe toegangsborden geplaatst bij de ingangen van de gemeentelijke bos- en natuurterreinen. Daarop staan de nieuwe toegangsregels, die vooral voor fietsers een verandering betekenen: fietsen is vanaf nu alleen nog toegestaan op de aangegeven fietspaden. De overige regels zijn ongewijzigd. De borden zijn uitgevoerd in de gemeentekleuren geel en groen en zijn voorzien van het gemeentewapen van Soest. Zo is voor iedereen duidelijk welke gebieden gemeentelijk eigendom zijn.

Uit het contact dat de beheerder regelmatig heeft met het publiek blijkt dat men vaak nauwelijks weet van wie de bos- en natuurgebieden zijn. Men denkt vaak dat ze van staatsbosbeheer zijn. Met deze nieuwe bebording wordt dat allemaal veel duidelijker en weten de bezoekers ook beter waar ze met vragen en opmerking terecht kunnen.

De nieuwe borden zijn een vervanging voor de oude, landelijk bekende groene bordjes, die bij iedere ingang stonden. Deze bordjes waren zo bekend, dat niemand ze nog las ze vielen niet op en hoorden als het ware bij het bos. Op de nieuwe borden staan alleen de belangrijkste toegangsregels vermeld. Met dergelijke duidelijke regels je kunt ze niet over het hoofd zien - wordt het voor de politie ook gemakkelijker om de regels te handhaven. De politie zal er op toezien dat de paar regels die er zijn ook gehandhaafd worden.

Loslopende honden
Op de nieuwe borden staat met een kaartje duidelijk aangegeven wat de grens is van het losloopgebied de Lange Duinen. In de overige bosgebieden moet de hond zoals hiervoor ook al het geval was aan de lijn. Dat geldt voor de Korte Duinen (tussen Soesterbergsestraat en Amersfoort) en het gebied De Zoom, langs de Dolderseweg. Honden moeten hier aan de lijn om het reewild niet te verstoren. De gemeente Soest verschilt in dit opzicht niet van andere boseigenaren.

Fietsen
Voor fietsers betekenen de nieuwe borden een verandering: het is vanaf nu alleen nog toegestaan te fietsen op de aangegeven fietspaden. Het fietsen op de wandelpaden is dus niet langer toegestaan. Soest heeft deze maatregel moeten nemen om de toenemende schade en hinder, die mountainbikers veroorzaken, een halt toe te roepen. Voor de meeste fietsers zal deze nieuwe regeling overigens geen probleem zijn, die reden normaal ook al over de fietspaden.

De nieuwe borden zijn geplaatst bij alle toegangen van de gemeentelijke bos- en natuurgebieden. Op ieder bord staat de naam van het gebied, dat men betreedt, aangegeven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie