Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Preventietips diefstal uit auto's gemeente Doetinchem

Datum nieuwsfeit: 09-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Doetinchem
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Doetinchem

Preventietips diefstal uit auto's

Voor de gemiddelde autokraker is het openbreken van een auto geen al te moeilijke opgave. Met wat eenvoudig gereedschap heeft hij die klus doorgaans snel geklaard, door een portier te forceren of een ruit in te slaan. Auto's zijn om die reden erg geliefd bij dieven. Helaas worden ook in Doetinchem autokraken gepleegd. De politie probeert om diefstal uit auto's te voorkomen, maar ook u als autobezitter kunt meehelpen om diefstal uit auto's te voorkomen. Vandaar dat politie en gemeente u enkele tips geven om diefstal uit auto's zoveel mogelijk te voorkomen.

Er zijn diverse manieren waarop u kunt voorkomen dat er waardevolle zaken uit uw auto worden gestolen.

* Haal altijd de radio-/cassette-/ CD-speler uit de slede en neem deze mee. Kan het voorfrontje van de installatie worden verwijderd, vergeet dat dan niet. Verstop de apparatuur niet in de auto. Dieven kennen die plaatsjes onder de zitting en in het dashboardkastje ook! Vergroot de kans op opsporing van uw geluidsinstallatie en andere kostbaarheden door er een code in te graveren: uw postcode plus uw huisnummer.

* Laat nooit kostbaarheden in de auto liggen zoals een foto- of videocamera, CD's, telefoon, koffertje, autopapieren, geld, cheques en creditcards. En verstop ook deze zaken niet in de auto.
* Laat minder kostbare spullen niet zichtbaar in de auto achter.
* Hebt u een stationcar, dek dan de laadruimte niet af.
* Gebruik altijd een afzonderlijk afsluitbare tankdop om diefstal van brandstof te voorkomen.

* Parkeer uw auto op goed verlichte plaatsen zodat deze in het zicht blijft. Dieven hebben logischerwijze een voorkeur voor auto's die op schaars verlichte plaatsen staan.

* Sluit de auto altijd af - dus ook de ramen - ongeacht de plaats waar u de auto parkeert. Denk ook aan de kofferruimte.

Om diefstal van auto's te voorkomen volgen hier nog wat specifieke tips.

* Neem altijd de sleutel uit het contact als u uit de auto stapt, ook al parkeert u de auto maar voor heel even.
* Maak er gewoonte van om bij het verlaten van de auto het stuurwiel in het stuurslot te klikken.

* Parkeer de voorwielen altijd in de richting van het trottoir
* Laat geen reservesleutels achter in uw auto.
* Een manier om het autodieven extra lastig te maken, is het aanbrengen van het kenteken van de auto op alle autoruiten. Bij diefstal van uw auto moeten dan eerst alle ruiten worden vervangen voordat de auto verhandeld kan worden.

Kortom maak het autodieven extra lastig en voorkom diefstal uit of van auto's.

(bron: Politieregio Noord- en Oost- Gelderland)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie