Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leden ECT stemmen in met cao-akkoord

Datum nieuwsfeit: 09-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Havens is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

09-07-2001

CNV Havens: leden ECT stemmen in met cao-akkoord

De leden van CNV Havens hebben vandaag met overgrote meerderheid ingestemd met het onderhandelingsresultaat over een nieuwe, tweejarige cao. Vakgroepbestuurder Rob Vlietman is tevreden: "We kunnen nu eindelijk onze handtekening èn een dikke punt eronder gaan zetten."

Maandenlang is er onderhandeld over een nieuwe cao (de vorige cao is al op 1 april verstreken). Dat ging gepaard met de nodige commotie: er moesten een ultimatum van de bonden, stakingsacties van werknemers en een (door de bonden gewonnen) rechtszaak aan te pas komen om de ECT-directie tot een beter cao-bod te bewegen.

Het onderhandelingsresultaat dat hierop volgde en waarmee de CNV-leden nu hebben ingestemd, voorziet in een loonsverhoging van in totaal 3 procent (1 procent per 1 oktober 2001, 1 procent per 1 juli 2002 en 1 procent per 1 januari 2003).
Daarnaast behouden de werknemers de automatische prijscompensatie (apc). Volgens Vlietman kan dat voor de ECT'ers in deze cao-periode weleens heel gunstig uitpakken. "Iedere keer als de inflatie met 2 procent is toegenomen, wordt 2 procent prijscompensatie uitbetaald. De verwachting is dat dat in deze cao-periode drie keer kan gebeuren. Dat zou neerkomen op een extra loonsverhoging van 6 procent. Voorwaar een resultaat dat op weinig andere plekken in Nederland is behaald."

De cao is van toepassing op zo'n 2.000 werknemers.

Nadere inlichtingen:

Rob Vlietman, vakgroepbestuurder CNV Havens
010-4550050
Kees de Vos, persvoorlichter
030 - 6348 244

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie