Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 09-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 9-07-2001
Politiebericht Groningen
Maandag 9 juli 2001

Dagelijkse berichten

Vriescheloo: pensionhouder mishandeld
De politie heeft zondagmorgen in een woning aan de Ossedijk in Vriescheloo een 34-jarige man uit die plaats aangehouden. De man kreeg onenigheid met de houder van een pension aan de Wedderweg in Vriescheloo. Daarbij sloeg hij de 51-jarige pensionhouder en vertrok. In de woning aan de Ossedijk werd hij na een telefonische melding van het slachtoffer opgepakt. Hij werd naar het bureau gebracht. Tijdens het verhoor bekende hij de mishandeling. Die volgde op een woordenwisseling aangaande zijn verblijf in het pension. De verdachte is na verhoor heengezonden.

Winschoten: vrouw vernielt ruit
Een 21-jarige vrouw uit Winschoten is zondagmiddag door de politie aangehouden nadat zij een ruit van een pension aan de Stationsstraat in Winschoten had ingeslagen. Ook vernielde de vrouw een antenne van een geparkeerde auto. Bij de aankomst van de politie bleek de vrouw geheel over haar toeren. Ze kon met moeite worden overmeesterd en meegenomen naar het bureau. Ook daar was met haar heen gesprek te voeren. Het is onduidelijk wat de reden van de vernielingen en de houding van de vrouw is. Ze is ingesloten.

Garsthuizen: bestuurder onder invloed van drugs Op de Eemshavenweg bij Garsthuizen heeft de politie zondagnacht een 24-jarige automobilist uit Wolvega aangehouden. De politie werd door overige weggebruikers telefonisch gewaarschuwd over het rijgedrag van de man. Hij reed met een snelheid van ongeveer 40 km per uur en slingerde hevig. Een politiepatrouille liet de man stoppen. Daarbij bleek de man nauwelijks aanspreekbaar te zijn. Bij een blaastest bleek de man geen drank op te hebben. Hij verklaarde echter drugs gebruikt te hebben. In zijn auto werden resten van harddrugs gevonden. De man is naar het politiebureau gebracht. Daar is van hem een bloedproef genomen. Daarna is hij ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Winschoten: automobilisten onder invloed
Een 22-jarige en een 23-jarige automobilist, beiden uit Noordbroek zijn zondagnacht door de politie aangehouden wegens rijden onder invloed. De 22-jarige man werd op de Stationsweg in Winschoten aangehouden nadat bij een routinecontrole bleek dat hij te veel gedronken had. De ademanalyse wees 1.15 promille uit. De 23-jarige bestuurder werd aangehouden op het Burgemeester Schönfeldplein. Hij reed zonder licht en werd daarom aan een controle onderworpen. Bij hem werd een promillage van 1.25 vastgesteld. Beide verdachten zijn na verhoor met rijverboden van 5 en 6 uur heengezonden. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt. Omdat de 23-jarige automobilist al eerder voor rijden onder invloed is aangehouden werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Ter Apel: dronken bromfietser aangehouden
De politie heeft zondagnacht op de Stationsstraat in Ter Apel een 37-ajrige bromfietser uit die plaats aangehouden. De man viel op omdat hij slingerend reed. De politie gaf hem een stopteken. Daarbij bleek de man te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar bij de ademanalyse 2.05 promille alcohol werd gemeten. Na verhoor is de man heengezonden met een dagvaarding en een rijverbod van 11 uur.

Veendam: ruit cafetaria ingegooid
Aan het Beneden Oosterdiep in Veendam heeft de politie zondagavond een 25-jarige Veendammer aangehouden wegens vernieling van een ruit van een cafetaria aan het Boven Oosterdiep. Een buurtbewoner uit de omgeving van de cafetaria volgde de dader die even later kon worden opgepakt. De eigenaar van het pand liet de politie echter weten af te zien van het doen van aangifte. De verdachte is daarop vrijgelaten.

Groningen: vrouw pleegt inbraak
In een woning aan de Valreep heeft de politie zondagmiddag een 20-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. De vrouw was binnengedrongen in een woning aan de Valreep, waar ze een GSM toestel wegnam. Op aanwijzing van getuigen werd de vrouw uit de woning gehaald. Zij werd voor onderzoek ingesloten. De GSM werd echter niet teruggevonden.

Groningen: inbreker ziet kans te ontkomen
Een medewerker van een beveiligingsbedrijf ontdekte zondagochtend een inbraak bij een bedrijf aan het Winschoterdiep. De medewerker zag een jongen uit het pand komen met in zijn bezit een grote doos met mobiele telefoons. De jongen werd door de beveiliger aangehouden. Toen deze de jongen even los liet zag hij kans te vluchten, met achterlating van zijn bromfiets en de telefoons. De dader was het pand binnengekomen door een ruit met een putdeksel in te gooien. Uit een magazijn werden de telefoons weggenomen.

Groningen: fietsendieven
Op de Noorderstationsstraat werd zondagochtend een 38-jarige stadjer opgepakt. Getuigen zagen dat de man met een steen een fietsslot probeerde te openen. Passerende agenten konden de verdachte bij zijn vlucht oppakken. Ook op de Grote markt werd zondagnacht een 24-jarige stadjer opgepakt. Camerabedienaars zagen dat de man een fiets probeerde te stelen. Toen de bedienaars zagen dat de verdachte voldeed aan het signalement van een verdachte die ook bij het NS hoofdstation had geprobeerd fietsen weg te nemen, werd de verdachte zeer snel opgepakt. Hij is ingesloten.

Groningen: man redt bejaarde vrouw
Een 32-jarige man uit Eelde zag zondagmiddag kans een 84-jarige vrouw uit het Noor Willemskanaal te redden. De vrouw was van het talud afgegleden en in het kanaal terechtgekomen. Toen de Eeldenaar de vrouw zag spartelen sprong hij het kanaal in en wist hij de vrouw weer op de kant te krijgen. De vrouw moest in een ziekenhuis worden opgenomen.

Groningen: man onder invloed van drugs
De politie heeft zondagmiddag op de Turfsingel een 23-jarige stadjer aangehouden. De man reed met zijn auto over de Turfsingel, waarbij hij andere automobilisten rechts inhaalde. Agenten constateerden dat de man zeer agressief rijgedrag vertoonde en hielden hem aan. Hierbij bleek dat de man drugs had gebruikt en nogal opgefokt was. Aan het politiebureau werd een bloedproef van de man genomen en kreeg hij een proces verbaal voor verkeersovertredingen. Met een rijverbod mocht hij het politiebureau weer verlaten.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844. (30 ct/min)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie