Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Actie Nieuwegein voor Scholen Rundu brengt 363.481 gulden op

Datum nieuwsfeit: 09-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Nieuwegeinse actie Steun Scholen Rundu brengt 363.481 gulden op Donderdagavond 28 juni is de slotopbrengst van de Nieuwegeinse actie Steun Scholen Rundu bekendgemaakt door Bert Lubbinge, voorzitter van de actie. In een feestelijke bijeenkomst in Theater De Kom, heeft hij aan de ambassadeur van Namibië, dhr. Z. Ngavirue, een cheque overhandigd met het indrukwekkende bedrag van 363.481 gulden. Van dit geld kunnen in de Namibische stad Rundu, partnerstad van Nieuwegein, 11 schoollokalen worden gebouwd.

Het grootste deel van het bedrag is bijeengebracht door Nieuwegeiners, met alle mogelijke soorten activiteiten. In het 30-jarig bestaan van Nieuwegein is er nog nooit zon breed gedragen actie geweest: de 10-jarige Jaap Rutten met een ballengooikraam op Koninginnedag, een sponsorloop door leerlingen van de Prinses Margrietschool, een vreemde muntenactie waarbij basisschoolleerlingen hun uit de vakantie overgebleven francs, pesetas en lires, etc. inzamelden (en zelfs een Namibische dollar), een Rad van Avontuur van vereniging De Vogelvriend, een kunstkaartenactie in het openbaar onderwijs, de eerste editie van het jaarlijkse Nieuwegeins Dictee, het huis-aan-huis verkopen van pins door middelbare scholieren, een boekenverkoop door de Rotary op Cityplaza, diverse bijdragen van ondernemend Nieuwegein, collectes bij sportwedstrijden en tijdens kerkdiensten, een benefietconcert, een bijdrage van een basisschool uit Schiedam, etc. etc.

De bijeenkomst in Theater De Kom was een gecombineerde bijeenkomst voor het 10-jarig bestaan van het programma Kleine Plaatselijke Activiteiten (KPA-programma) van de NCDO (Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling) en de afsluiting van de actie Steun Scholen Rundu.
Een van de grote verrassingen van de dag was dat de NCDO aan de actie 100.000 gulden heeft bijgedragen uit het KPA-programma. Tijdens haar toespraak s middags ging minister van Ontwikkelingssamenwerking Eveline Herfkens in op het belang van kleinschaligheid voor de slagingskans van ontwikkelingsprojecten. Pas dan krijgt internationale samenwerking een blijvend resultaat. Burgemeester van Nieuwegein Cor de Vos benadrukte dat de opbrengst niet alleen financieel is, maar ook van belang is voor onze lokale samenleving, die daardoor de blik meer naar buiten zal richten.Invoerdatum 29-6-2001


Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie