Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe CEO bij StreamServe

Datum nieuwsfeit: 09-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Silicon Valley top executive - Nieuwe CEO bij StreamServe

9 juli 2001, Delft

Nick Earle, voorheen top executive bij Hewlett-Packard (HP) en Ariba, is vanaf nu werkzaam bij StreamServe Inc, als hun nieuwe Chief Executive Officer, CEO. Deze keuze is onderdeel van StreamServe's inzet om wereldwijd de leidinggevende bedrijfscommunicatie softwareleverancier te worden.

Sinds de oprichting van StreamServe in 1995 heeft het bedrijf een ongeëvenaard succes geboekt in de Europese markt voor bedrijfscommunicatiesoftware, hetgeen heeft geleid tot een voortdurende sterke omzetgroei, superieure technologie en een duidelijke marktleidende positie met meer dan 2500 geïnstalleerde klanten. De onderneming is nu gearriveerd op een punt, waarbij het haar leiderspositie wereldwijd wil verstevigen en uitbreiden. Om dit te helpen verwezenlijken zocht men een succesvolle executive, die over ruime ervaring beschikte op het gebied van internet technologie, verkoop van infrastructuursoftware en internationale Marketing.

Nick Earle werkte 18 jaar voor HP waar hij vele niveaus doorliep tot de functie van Chief Marketing Officer voor de divisie Enterprise Computing Business met een jaaromzet van 35 miljard US Dollar, waarna hij werd aangesteld in de functie van President van HP's internetactiviteiten, wereldwijd. In deze laatstgenoemde functie was Nick verantwoordelijk voor het ontwikkelen van HP's internet strategie - e-Services - en het activeren van verscheidene beginnende internetbedrijven binnen HP. Het was in deze tijd dat hij door het magazine "Fortune " de naam kreeg toebedeeld van "HP's radicale E-vangelist". Dit vanwege zijn werk betreffende het herinrichten van HP's bedrijfsvoering. De ervaring die Nick opdeed in deze rol bracht hem tot het co-auteursschap van het succesvolle boek "From Dot Com to Dot Profit" waarin de zes meest relevante en winstgevende bedrijfsmodellen voor internetondernemingen worden beschreven...

In de zomer van 2000 verliet Nick HP om naar Europa terug te keren en werd hij benoemd tot President van de Ariba voor EMEA (Europe, Middle East , Africa). Ariba is wereldwijd het grootste e-procurement bedrijf voor B2B, met implementaties in meer dan 60% van de Fortune 100 bedrijven.

"De keuze om bij StreamServe te komen werken, was niet moeilijk. StreamServe heeft een organisatie, die meer dan voldoende stabiel is om wereldwijd verder te groeien. Ze beschikken over een sterke leidende positie op het gebied van technologie, bijzonder goede partnerovereenkomsten met leidende ERP-leveranciers en, heel belangrijk, een klantendatabase met maar liefst meer dan 2500 tevreden bedrijven. Ik heb nooit eerder een softwarebedrijf gezien, in dit stadium, in zo'n sterke positie. De uitdaging voor ons is, om deze sterke punten wereldwijd uit te bouwen, onze partnerovereenkomsten te verdiepen en onze sterke financiële positie te gebruiken om onze technologische voorsprong te behouden en te vergroten. Dit alles zal een nog grotere groei teweeg brengen en de kostenbesparingen voor onze klanten verder vergroten, nu en in de toekomst," aldus Nick Earle.

Nick wordt bijgestaan in zijn functie door Hans Otterling. Hans blijft, net als alle andere medeoprichters van StreamServe, volledig actief in de organisatie. Zijn nieuwe rol is die van President en hij zal rapporteren aan Nick.

"StreamServe's sterke partnerships met o.a. Intentia, Baan, Scala en IFS hebben ons al directe toegang verschaft tot een wezenlijk deel van het marktpotentieel," aldus Hans Otterling. "Dit bevestigt ons succes en het is tevens de basis en aanleiding om nog verder door te dringen in de rest van de markt - om dus dergelijke uitgebreide en intensieve partnerovereenkomsten ook af te sluiten met andere wereldwijde marktleiders in de ERP wereld, zoals SAP, Oracle, PeopleSoft, etc. Maar ook is samenwerking mogelijk gebleken met leidinggevende System Integrators en technologie giganten zoals Nick's vorige bedrijf HP. Ik ben daarom erg tevreden, dat ik kan melden dat we in staat zijn geweest om iemand te vinden met Nick's kwaliteiten om ons te leiden in de volgende ontwikkelingsfase van StreamServe."

StreamServe
StreamServe is leverancier van eBusiness Communicatie software. De oplossingen stellen bedrijven in staat om hun bedrijfsinformatie te optimaliseren en te onderhouden. De stroom aan bedrijfsinformatie met klanten, leveranciers en eMarketplaces wordt via StreamServe verpersoonlijkt en automatisch gedistribueerd, daarbij gebruikmakend van nagenoeg alle middelen, applicaties en protocollen, die de gebruiker via zijn netwerk ter beschikking heeft of zal krijgen (printers, fax, e-mail, internet, mobiele telefoon, archivering, etc.).
StreamServe werd in 1995 opgericht in Zweden. De afgelopen zes jaar hebben we een explosieve groei meegemaakt. Momenteel zijn er vestigingen in Nederland (Benelux), de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Finland, Denemarken en Noorwegen.
StreamServe heeft wereldwijd meer dan 2500 klanten, in diverse branches, zowel in de "nieuwe" als in de "oude" economie. StreamServe heeft (inter)nationale strategische overeenkomsten gesloten met leidinggevende leveranciers van bedrijfsapplicaties, waaronder SAP, Baan, Oracle, Intentia, QAD, IFS, Unit 4 en Scala. Bovendien heeft het een partnership met HP, met diverse eBusiness providers en met meerdere Systeem Integrators.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Bianca Schraag, Marketing
StreamServe BeneluxPapsouwselaan 119t
2624 AK DELFT
Tel: 015 - 2516990
Fax: 015 - 2516999
E-mail: (bianca.schraag@streamserve.com)
Of bezoek: www.streamserve.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie