Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overeenstemming over invoering BTW-compensatiefonds

Datum nieuwsfeit: 09-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Financiën
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Financien

Titel: OVEREENSTEMMING OVER INVOERING BTW-COMPENSATIEFONDSPersberichtnr.


01/206


Den Haag

09-07-2001

Overeenstemming over invoering BTW-compensatiefonds

Bestuurlijk akkoord is bereikt over de invoering van het BTW-compensatiefonds. Dit heeft plaatsgevonden in een overleg op 21 juni 2001 met de minister van Financiën, de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en met de vertegenwoordigers van het IPO en VNG. Vandaag is hierover een brief gezonden aan de Tweede Kamer. De door de provincies en gemeenten aangedragen problemen bij een eventuele invoering van het BTW-compensatiefonds zijn grotendeels opgelost. De gemaakte afspraken leiden tot een aanpassing van het wetsvoorstel. De VNG heeft aangekondigd medio september een ledenraadpleging te willen houden over het BTW-compensatiefonds.

Het probleem rond de activa is opgelost door het toepassen van een vertraagde uitname van f 2 miljard ( @ 910 miljoen) uit het gemeente- en provinciefonds. Daarnaast wordt door het toepassen van een garantienorm een gelijke omvang van het provinciefonds en gemeentefonds voor de komende 3 jaar gegarandeerd, die gelijk is aan situatie waarin er geen sprake zou zijn van het BTW-compensatiefonds. Tenslotte wordt de verwachte meeropbrengst aan BTW van f 40 miljoen (@ 18,15 miljoen) toegevoegd aan het fonds.

De integrale tekst van de brief en het bijgevoegd rapport van het onderzoek over de afschrijfbare activa zijn terug te vinden op de internetsite van het ministerie van Financiën: www.minfin.nl

Woordvoerder: drs. S.A.E. Schrover

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie