Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Broomindustrie lanceert Product Stewardship Programma

Datum nieuwsfeit: 09-07-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

BSEF

Broomindustrie lanceert Product Stewardship Programma

Broomindustrie lanceert Product Stewardship Programma om emissies van brandvertrager Hexabromocyclododecane (HBCD) te beheersen

9 juli 2001

Bij een recent onderzoek van het Rijksinstituut voor Kust en Zee (RIKZ), dat werd gefinancierd door het Directoraat-Generaal van Rijkswaterstaat, is de brandvertrager HBCD aangetroffen in sediment- en biotamonsters die in zuidwest Nederland in het Schelde stroomgebied zijn genomen.

Hoewel de toxicologische gegevens die over HBCD beschikbaar zijn, uitwijzen dat de aangetroffen concentratieniveaus geen onmiddellijke bedreiging voor het milieu vormen, zijn de producenten van broomhoudende brandvertragers van mening dat er ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie