Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

COR Ballast Nedam uitgesproken voorkeur voor fusie met HAM

Datum nieuwsfeit: 09-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ballast Nedam
Zoek soortgelijke berichten
Ballast Nedam

09/07/2001COR Ballast Nedam: uitgesproken voorkeur voor fusie met HAM

In de publiciteit over de fusie tussen Ballast Nedam Baggeren en HAM is de indruk ontstaan dat het medewerkers weinig of niets uitmaakt voor welk baggerbedrijf zij werken. Dat is wat de centrale ondernemingsraad van Ballast Nedam betreft onjuist.

Het positieve advies van de centrale ondernemingsraad Ballast Nedam over de fusie is mede gebaseerd op opvattingen en gevoelens van de medewerkers van Ballast Nedam Baggeren. Er is sprake van een uitgesproken voorkeur voor de fusie met HAM, omdat die op de langere termijn de meeste bestaanszekerheid biedt voor de medewerkers. De centrale ondernemingsraad van Ballast Nedam is op grond van alle verstrekte informatie en de uitvoerige toelichting op vragen door de raad van bestuur tot de conclusie gekomen dat de fusie basisverbreding en schaalvergroting biedt die noodzakelijk is voor het voortbestaan van het baggerbedrijf van Ballast Nedam. De openheid en de uitvoerigheid waarmee de centrale ondernemingsraad is geïnformeerd over de fusie en de toekomst van Ballast HAM Baggeren heeft bijgedragen aan het vertrouwen in de fusieplannen.

Een belangrijk gegeven is dat met de fusiepartners goede afspraken zijn gemaakt over de sociale aspecten en de harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden die bij de uitvoering van de fusie aan de orde komen. De samenwerking tussen de ondernemingsraden van Ballast Nedam Baggeren en HAM die door de adviesaanvraag over de fusie is ontstaan, bevestigen de verwantschap in bedrijfscultuur, wijze van samenwerken en stijl van leidinggeven en overleg.

De centrale ondernemingsraad van Ballast Nedam ziet met lede ogen hoe het fusieproces lijkt te zijn ontaard in een oorlog met uitsluitend financiële belangen, waarin de werknemerswaarde nauwelijks meetelt. De centrale ondernemingsraad vindt het een onverteerbare ontwikkeling als uitsluitend financiële belangen op de korte termijn bepalend zouden zijn voor de toekomst van Ballast HAM Baggeren. Het bevriezen van het fusieproces door de Ondernemingskamer heeft bij de medewerkers van Ballast Nedam tot onrust geleid, omdat de uitspraak viel op het moment dat de invulling van posities zijn beslag moest krijgen. Het gevolg is grote onzekerheid - aan de wal en op de schepen - over de eigen toekomst. Ook de marktpositie en de relatie met (potentiële) opdrachtgevers zijn ermee gediend dat het onderzoek door drs. J.F.M. Peters en prof. Dr. P.W. Moerland snel tot conclusies leidt.

Note voor de redactie:
Voor vragen naar aanleiding van dit persbericht kunt u contact opnemen met mevrouw Lya Schuur, voorzitter centrale ondernemingsraad, telefoon (020) 545 33 71,
en per e-mail:l.schuurman@ballast-nedam.nl

Top Home

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie