Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Maastricht

Datum nieuwsfeit: 09-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-07-2001 Politieberichten district Maastricht (H.P. 14.30 uur) Maandag 9 juli 2001

Maastricht, café-inbraak verdachte aangehouden: Een 27 jarige inwoner van Maastricht is maandagmorgen 9 juli 2001 aangehouden nadat getuigen de politie een inbraak in een café meldden.

Getuige zagen maandagmorgen omstreeks 07.20 uur een man een ruitje van een café gevestigd aan de Kersenmarkt te Maastricht inslaan. De man klom daarna door de ontstane opening het café binnen. De getuigen waarschuwden hierna de politie en verstrekten een goed signalement van de inbreker. De ter plaatse gezonden politiepatrouilles kregen van de getuigen te horen dat de inbreker inmiddels door een andere ruit het café weer verlaten had en weggelopen was in de richting van de Mickelersstraat. Bij een onderzoek in de omgeving werd een man aangetroffen op Achter het Vleeshuis die geheel voldeed aan het door de getuigen opgegeven signalement. De man had een bebloede elleboog die hij vermoedelijk opliep bij het naar binnen klimmen van het café. Hij werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Bij onderzoek in het café met de beheerder bleek dat er niets ontvreemd was. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Valkenburg, rijden onder invloed:
Een 26 jarige inwoner van Bunde is maandagmorgen 9 juli 2001 door de politie aangehouden wegens het rijden in een personenauto onder invloed van alcoholhoudende drank.
Een politiepatrouille zag maandagmorgen omstreeks 03.30 uur over de Nieuweweg in Valkenburg een personenauto rijden met vier dames op de motorkap. Bij een daarop volgende controle bleek de automobilist behoorlijk naar alcohol te ruiken. Een alcoholblaastest bevestigde het alcoholgebruik van de automobilist nog eens. De automobilist werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan het afleggen van een ademanalyse. Deze analyse wees een alcoholpromille aan van 1.5 promille, een drievoudige overschrijding van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoner van Bunde is proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Ook wegens het vervoeren van de dames op de motorkap van zijn auto werd tegen de automobilist proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon de Bundenaar huiswaarts.

Valkenburg, aangehouden wegens belediging:
Een 24 jarige inwoner van Valkenburg is de voorbije nacht aangehouden wegens belediging van politieagenten belast met het toezicht in het centrum van Valkenburg.
Een surveillance-auto van de politie met daarin een twee hoofdige bemanning stond de voorbije nacht omstreeks 02.15 uur geparkeerd op het Thedoor Dorrenplein in Valkenburg. De bemanning hield toezicht op het gedrag van de vakantievierders in het centrum. Een man die langs de surveillance-auto liep slingerde een aantal beledigingen naar het hoofd van beide politieagenten. Deze riepen de man ter verantwoording. Hij werd gewezen op de omgangsvormen waarbij hem duidelijk te verstaan gegeven werd te stoppen met zijn uitlatingen waarvan beide geüniformeerde politieagenten niet gediend waren. In eerste instantie zweeg de man maar toen hij mocht doorlopen en op enige afstand was herhaalde hij dezelfde beledigingen waarop hij werd aangehouden. Hij was behoorlijk onder invloed van alcoholische dranken. Aan het politiebureau werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Valkenburg, goede raad niet opgevolgd:
Een 36 jarige inwoner van het Belgische Voeren is maandagmorgen 9 juli 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed: Omstreeks 01.20 uur zag de politie een vrouw alleen over de Daalhemmerweg in Valkenburg lopen. Zij bleek op zoek te zijn naar haar auto die ze niet meer kon vinden. De politie bood te helpende hand en liet de vrouw instappen om op zoek te gaan naar haar auto. Deze werd aangetroffen bij de parkeerplaats bij de gemeentegrot waar haar vriend op haar stond te wachten. De vrouw bleek echter gedronken te hebben en kreeg het stellig advies om niet te gaan rijden. Datzelfde advies kreeg ook haar vriend. Beiden zouden het advies opvolgen zo zeiden zij en beiden liepen weg van de parkeerplaats. Een kleine kwartiertje later trof de politiepatrouille de auto rijdend op de Cauberg aan waarna tot een controle overgegaan werd. Achter het stuur zat de vriend. Hij moest een blaastest ondergaan die aangaf dat er alcohol in het spel was. De automobilist werd daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage aan van 1.3 promille. Tegen de automobilist is proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht, autokrakers aangehouden:
Twee inwoners van Maastricht zijn zondagavond 8 juli 2001 door de politie aangehouden nadat een getuige zag dat beiden op de Sibemaweg te Maastricht bezig waren om in te breken in een personenauto. De getuige zag zondagavond het tweetal omstreeks 23.00 uur op een bromfiets over de Sibemaweg te Maastricht rijden en stoppen bij een aantal geparkeerde personenautos. Hij hield vanuit zijn auto het tweetal in de gaten. Op het moment dat het een van het tweetal overging tot het forceren van een autoportier en vervolgens in de auto stapte waarschuwde hij met zij GSM de politie via het alarmnummer 112. Nog voor de komst van de politie ging het tweetal op de bromfiets er tussenuit waarna de getuige het vertrek van het tweetal meldde via een open lijn naar 112. Op de Scharnerweg te Maastricht kon de politie het tweetal aanhouden. Zij zijn daarna aan het politiebureau ingesloten voor het instellen van een verder onderzoek. Bij het onderzoek aan de kleding kwam een schroevendraaier en twee gsms boven water. Deze zijn door de politie in beslag genomen. Na verhoor zijn beide verdachten in de loop van maandagmiddag weer in vrijheid gesteld.

Maastricht, café-inbraak:
In de nacht van zondag op maandag heeft in een café gevestigd aan de Tongerseweg te Maastricht een inbraak plaatsgevonden. De beheerster van het café verliet maandagmorgen omstreeks 02.00 het café en sloot dit goed af. Vanmorgen omstreeks 06.30 uur werd vastgesteld dat in de korte tijd dat het café gesloten was er een inbraak had plaats gevonden had. Twee deuren werden opengebroken aangetroffen. In de bedrijfsruimte van het café werd uit de kassa het aanwezige kasgeld t.b.v. enkele honderden gulden gestolen. De geldbuizen uit de speelautomaten werden opengebroken en het aanwezige geld werd ontvreemd. Onbekend is hoeveel erin heeft gezeten. De beheerster heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie