Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Miljoenencontract voor Houtense Woningstichtingen

Datum nieuwsfeit: 09-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Digitale Gemeente Houten

Miljoenencontract voor Houtense Woningstichtingen

maandag 9 juli 2001 - Bron: Gemeente Houten

Het college van burgemeester en wethouders van Houten heeft besloten de bouw van sociale huurwoningen in Houten-zuid financieel te ondersteunen. Voor de deelplannen Loerik III, Hofstad I, Leebrug II (fase1), Leebrug II en Hofstad II is een bijdrage vastgesteld van 3,7 miljoen gulden. Het gaat om de bouw van 252 sociale huurwoningen. Dit moet worden gezien als een tegemoetkoming in de exploitatietekorten van de nieuwe sociale huurwoningen. Mede hierdoor kunnen beide woningstichtingen, Woningstichting Dr. Schaepman en de Algemene Woningstichting, het huurniveau van de woningen drukken.

Het grootste deel wordt betaald uit het gemeentelijk volkshuisvestingsfonds. Hierin wordt per gebouwde koopwoning in Houten-zuid f. 2000,- gestort door de ontwikkelaars. Het overige deel is afkomstig van ABN AMRO. Bij de verkoop van gemeenten van aandelen van het Bouwfonds Nederlandse Gemeenten in 2000 stelde deze bank een bedrag beschikbaar.

De toekenning van de bijdrage voor deze deelplannen zijn de eerste waartoe het college heeft besloten. De planning is dat het College in de komende jaren voor de volgende deelplannen in Houten-zuid soortgelijke contracten gaan sluiten met de Woningstichtingen. In totaal gaat het om toekenning van een bedrag van circa 9,5 miljoen gulden.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2001 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie