Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Rivierenland: ijzeren staaf door voorruit

Datum nieuwsfeit: 09-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rivierenland
Zoek soortgelijke berichten


Politiebericht RivierenlandMaandag, 9 juli 2001


* Met de schrik vrij

ZEVENAAR - Op 8 juli kwam er rond 09.00 uur bij de politie in Zevenaar de melding binnen dat er een ijzeren staaf op de rijbaan van de Rijksweg A12 bij Babberich zou liggen. Toen de politie naar de opgegeven plaats ging troffen zij daar een personenauto aan, waarbij een ijzeren staaf door de voorruit stak.
De 50-jarige bestuurder uit Alkmaar reed met zijn vrouw en twee dochters op de A12. De staaf was door een ander voertuig overreden en daardoor omhoog gesprongen, om vervolgens als een speer door de voorruit te worden gelanceerd. Wonder boven wonder raakte niemand van de inzittenden gewond.

Wildkamperen

PANNERDEN - Op 7 juli werd proces-verbaal opgemaakt tegen diverse personen uit de Russische Federatie, die drie tenten hadden opgeslagen aan de Kijfwaard te Pannerden. Er werd proces-verbaal opgemaakt (180 gulden) en onder toezicht van de politie werd de barbecue gedoofd, de tenten werden afgebroken en ingepakt. Het `geproduceerde' afval werd door de overtreders meegenomen.

Rijden onder invloed / alcohol op straat

TOLKAMER / LOBITH - Tijdens een nachtelijke controle werd in de nacht van zaterdag op zondag werd een inwoner uit Zevenaar (leeftijd niet bekend) op de Europakade te Tolkamer bekeurd terzake het rijden onder invloed. Hij overschreed de toegestane limiet, hetgeen hem een boete opleverde van 390 gulden (0,8 promille). Het toegestane promillage is 0,5 promille.

Verder werden een achttienjarige inwoner uit Zevenaar en een negentienjarige inwoner van Lobith op de Veerstraat te Tolkamer bekeurd omdat zij bier dronken op straat. De politie houdt streng toezicht in het centrum van Tolkamer. Hierover zijn afspraken gemaakt met de gemeente Rijnwaarden en de plaatselijke horeca.

A-sociaal verkeersgedrag

ZEVENAAR - Tijdens een nachtelijke verkeerscontrole zijn twee inwoners uit Zevenaar bekeurd terzake overtreding van de maximum snelheid. Op de Babberichseweg werd geconstateerd dat de bestuurders snelheden bereikten van 110 en 140 kilometer per uur.

Belediging politie

DUIVEN - Surveillerende agenten werden op 7 juli op de Busserstraat te Duiven uitgescholden door een dertienjarig meisje uit Westervoort. Toen de agenten het meisje op haar gedrag wilden aanspreken bemoeide een 18-jarige inwoner uit Velp zich met de discussie, waarbij ook hij de scheldwoorden herhaalde. Beiden werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Zij konden geen verklaring geven voor hun gedrag. Na verhoor en in kennisstellen van de ouders werden beiden met een proces-verbaal naar huis gestuurd.___


* Politie onderzoekt aanranding in Zevenaar
De politie is op 7 juli een onderzoek gestart naar een aanranding van een zestienjarig meisje uit Didam op de Methen in Zevenaar. Eén en ander vond plaats op 7 juli rond 12.00 uur.

Het meisje fietste op de Methen toen ze aangesproken werd door een persoon. Deze trok haar van de fiets om haar naar in de buurt gelegen struiken mee te nemen. Het meisje werd diverse keren onzedelijk betast; de man ging er daarop vandoor.

Signalement

De man maakte een verwarde indruk, had een mager postuur en kort stekelig en donkerblond haar. Het gezicht leek verbrand door de zon, was smal en de man had een redelijk lange neus. De man droeg een zwarte jas (wat veel weg had van leer) en een wit/grijs gekleurd T-shirt. De man is ongeveer 1.90 meter en dertig jaar.

Getuigen kunnen zich melden bij de politie.
* Vijfhonderd varkenskoppen gedumpt

De politie heeft in de nacht van 7 of 8 juli melding gekregen van een grote partij gedumpte varkenskoppen op de Landeweer in Nieuw-Dijk bij Didam. Het ging om ongeveer 500 exemplaren.

De politie heeft de situatie vastgelegd op papier en foto en overgedragen aan de Algemene Inspectiedienst van het ministerie van Landbouw, Visserij en Natuurbeheer, die het verdere onderzoek gaat uitvoeren.

De varkenskoppen zijn opgeruimd en het terrein is ontsmet.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar

Internet: (Voorlichting@politieoverbetuwe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie