Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNV Beroepsgoederenvervoer is vakgroep van CNV BedrijvenBond

Datum nieuwsfeit: 09-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Beroepsgoederenvervoer is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

09-07-2001

CNBond vreest voor nog meer problemen bij Van Gend en Loos

CNV Beroepsgoederenvervoer vreest dat er bij Van Gend en Loos nog meer problemen ontstaan, dan nu het geval is. Aanleiding voor deze vrees is een conflict in de top van het bedrijf. Hierdoor zitten vier leden van het managementteam thuis.

Van Gend en Loos verkeert in een cruciale fase. Zo moet het bedrijf moet reorganiseren, waardoor werkgelegenheid van kantoorpersoneel vervalt (circa tweehonderd banen), waarvoor een sociaal plan is afgesproken. Dit plan moet nog worden uitgevoerd en uitgerekend de verantwoordelijke manager (de directeur P&O) zit op non-actief thuis. Daarnaast is er onlangs een nieuw automatiseringsprogramma in gebruik genomen en ook de voor ict verantwoordelijke manager staat op non-actief, evenals de manager logistiek. Tot slot draait Van Gend en Loos financieel niet geweldig en ook de financieel manager is evenals zijn collega's door eigenaar Deutsche Post op non-actief gezet.

Signaal
Volgens CNV Beroepsgoederenvervoer zal het aansturen van al deze veranderingen door het conflict op zijn minst vertraging oplopen en hiermee de problemen in het bedrijf verergeren. De bond wijst er verder op dat in het conflict door de vier op non-actief gestelde managers is gezegd dat de algemeen directeur van Van Gend en Loos moet opstappen. "Het is niet niks als vier leden van het topmanagement vinden dat hun collega moet vertrekken. Dat had voor Deutsche Post het signaal moeten zijn om een andere beslissing te nemen."

Nadere inlichtingen:

Jerry Piqué (vakgroepbestuurder CNV Beroepsgoederenvervoer) 030 - 6 348 348

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie