Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Enschede handhaaft parkeerbeleid op Stationsplein

Datum nieuwsfeit: 09-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede

Gemeente Enschede handhaaft parkeerbeleid op Stationsplein Enschede, 3 juli 2001

Vanaf 9 juli worden fietsers die hun rijwielen onjuist hebben neergezet op het Stationsplein of de omgeving herinnerd aan het parkeerverbod. Circa 2 maand later begint de gemeente met het verwijderen van alle foutief geparkeerde fietsen. Daarmee komt het Stationsplein weer volledig ter beschikking voor zijn hoofdfunctie. Een makkelijk toegankelijke ruimte voor reizigers en dienstverlening. Voor de stalling van fietsen is volop ruimte in de verschillende stallingen.

Dergelijke opruimacties worden regelmatig uitgevoerd op grond van het besluit van het college van B en W van 17 februari 1998, gewijzigd per
1 december 2000.
Gedurende circa twee maand worden fietser attent gemaakt op de handhaving van het beleid. Er is dus ruim tijd voor gewenning, dan pas beginnen de opruimacties. In overleg met de UT, Saxion-Hogeschool en ROC wordt ook aandacht besteed aan de communicatie met studenten. Tegen de tijd dat de scholen weer starten is te verwachten dat iedereen op de hoogte is van de actie en het verbod om fietsen op het stationsplein te stallen buiten de daarvoor aangewezen fietsenstallingen.

Bij de ruimactie worden de fietsen gefotografeerd en geregistreerd. Eigenaren kunnen een fiets gedurende drie maanden ophalen. Na die tijd wordt een fiets verkocht of vernietigd afhankelijk van de staat van de fiets.

Met deze actie zal de huidige overlast van foutief gestalde fietsen tot het verleden behoren en het stationsplein een beter aanzicht krijgen.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie