Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

IBM introduceert Lotus iNotes Web Access

Datum nieuwsfeit: 10-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

IBM introduceert Lotus iNotes Web Access

Nieuwe generatie webclient bepaalt positie Lotus-merk in sterke groeimarkt

Amsterdam/Diemen, 10 juli 2001 - IBM introduceert Lotus iNotes Web Access, een nieuwe webclient voor toegang tot Domino messaging- en collaboration-functionaliteit en persoonlijke en zakelijke informatie via een webbrowser. iNotes Web Access biedt bestaande Notes-gebruikers extra toegangsmogelijkheden en is tevens geschikt voor nieuwe gebruikers die geen behoefte hebben aan een volledig uitgeruste client. Lotus iNotes Web Access biedt de flexibiliteit van toegang tot Domino-applicaties vanaf elke plaats via een internetverbinding, zonder concessies te doen aan de uitgebreide functionaliteit van een standaard Notes desktop-client.

Volgens onderzoeksbureau IDC is IBM met de Lotus Notes/Domino-producten de grootste leverancier van geïntegreerde collaboratieve omgevingen. In 2000 behaalde IBM in deze markt 50% van de omzet en bediende het bedrijf 39% van de gebruikers wereldwijd. IDC voorspelt dat in 2003 in Noord Amerika meer dan 30 miljoen mailboxen via een webbrowser benaderd worden. Met de introductie van Lotus iNotes Web Access bezet IBM de leiderspositie in deze snel groeiende markt.

"De webbrowser is in korte tijd uitgegroeid tot een complementaire technologie voor toegang tot messaging-systemen van bedrijven", zegt Mark Lewitt, Research Director bij IDC. "Terwijl veel mensen bedrijfseigen messaging client-software blijven gebruiken, komen webclients als Lotus iNotes Web Access tegemoet aan alle behoeften van mobiele medewerkers. Deze oplossing biedt toegang tot messaging en gezamenlijke content en functionaliteit via gedeelde computers en draadloze apparatuur."

Lotus iNotes Web Access is ontwikkeld op basis van de nieuwste webtechnologieën en biedt een gebruikersvriendelijke, eenvoudig te onderhouden client voor toegang tot Domino messaging- en collaboration-services, overal waar toegang tot het internet beschikbaar is. Bijvoorbeeld op vliegvelden, in webcafes of internetkiosken. De oplossing biedt dezelfde off line-ondersteuning waarmee Notes-gebruikers off line kunnen werken met applicaties en e-mail en wijzigingen kunnen versturen wanneer dit het beste uitkomt. Verder is Lotus iNotes Web Access te gebruiken met Lotus Sametime en QuickPlace, waardoor de browser-gebruikers meer collaboratieve mogelijkheden krijgen, waaronder inzicht in on line aanwezigheid, instant messaging, white boards en teamruimtes.

Lotus iNotes is niet alleen geschikt voor traditionele Notes-gebruikers en mobiele medewerkers, maar ook voor ISP's, ASP's en organisaties met beperkte IT-middelen. De oplossing is server-based, waardoor de total cost of ownership afneemt en IT-middelen bespaard worden. Beheerders kunnen de applicaties vanaf een centrale server-locatie onderhouden, zonder afzonderlijke desktops te moeten configureren. De intuïtieve webinterface vergroot het gebruiksgemak en vermindert trainingskosten. Bovendien benut Lotus iNotes Web Access de voordelen van webtechnologieën als XML en DHTML, zodat gebruikers de beschikking hebben over hoogwaardige prestaties, functionaliteit, schaalbaarheid, beveiliging en edit-mogelijkheden.

"Met meer dan 80 miljoen wereldwijde gebruikers is Lotus Notes het grootste messaging-, collaboration- en e-business-platform", zegt Ed Brill, Core Infrastructure Marketing, Messaging en Collaboration Products bij Lotus. "De groeiende markt voor webclients wordt bevestigd door autoriteiten als Wall Street Journal, BRAVO en CNBC. Met Lotus iNotes Web Access concentreert Lotus zich op een van de krachtigste groeimarkten."

Beschikbaarheid en systeemeisen
Lotus iNotes Web Access is per direct verkrijgbaar via resellers. De huidige Lotus Notes of iNotes-gebruikers, die beschikken over licenties met maintenance, ontvangen de oplossing in het kader van het Passport Advantage-softwareprogramma. De software is geschikt voor Domino server R5.0.8 for Windows NT/Windows 2000, Sun Solaris, IBM AIX, IBM AS/400 of IBM S/390. Lotus iNotes Web Access is geschikt voor Microsoft Internet Explorer 5.0 en nieuwere versies.

IBM
De Lotus-softwarelijn maakt deel uit van het productportfolio van de IBM Software Group. IBM wil vooroplopen in het ontwikkelen en produceren van toonaangevende oplossingen op ICT-gebied. De Lotus-software voor messaging & collaboration, knowledge management en e-learning is toepasbaar in kleine tot multinationale ondernemingen en laat mensen op wereldwijde schaal samenwerken. Tot de Lotus-productlijn behoren client-, server-, en platformproducten voor (real-time) samenwerking, berichtenverkeer en applicatieontwikkeling. Om klanten zoveel mogelijk geïntegreerde oplossingen te kunnen bieden, werkt IBM samen met vele duizenden partners met gespecialiseerde kennis. Teamwork is immers de sleutel tot IBM's succes. Ondernemingen die kiezen voor Lotus-oplossingen, kunnen rekenen op professionele dienstverlening van IBM en IBM Business Partners.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie