Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ontwerp-natuurgebiedsplan Duivenvoorde-Leidschendam

Datum nieuwsfeit: 10-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

10-07-2001

Ontwerp-natuurgebiedsplan Duivenvoorde-Leidschendam vastgesteld

Onlangs hebben Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland het ontwerp-natuurgebiedplan Duivenvoorde-Leidschendam vastgesteld. In dit nieuwe natuurgebiedsplan zijn de afspraken over Duivenvoorde-Leidschendam en Lentevreugd overgenomen. Nieuwe elementen in het plan zijn de Duivenvoorde-corridor, de ecozone Stompwijk, enkele binnenduingraslanden en de landgoedbossen. Dit laatste heeft betrekking op de mogelijkheid omvormingsbeheer toe te passen, zodat meer natuurlijke landgoedbossen kunnen ontstaan. Ander nieuw element in het plan is de mogelijkheid voor particulieren om voor de regeling in aanmerking te komen. Dit betekent dat beheer en eigendom ook in particuliere handen kunnen zijn. Tot dusver is dit voorbehouden aan natuurbeschermingsorganisaties. In het plan is daarvoor gekozen in de Duivenvoorde-corridor (beheer en eigendom bij Stichting Duivenvoorde) en deels in de hoger gelegen delen van de Zoetermeerse Meerpolder. Het plan ligt van 12 juli tot en met 9 augustus a.s. ter inzage op de gemeentehuizen Wassenaar, Katwijk, Voorschoten, Leidschendam, Zoetermeer en Zoeterwoude, de waterschappen Rijnstromen en Wilck en Wiericke en het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Per natuurdoel is het aantal hectares aangegeven, waarbinnen natuur kan worden ontwikkeld en beheerd. Om de realisatie van de natuurdoelen te bevorderen zijn subsidieregelingen beschikbaar, die helpen bij de ontwikkeling van flora- en faunasoorten. Subsidies voor ontwikkeling en beheer van natuur in natuurgebieden worden verleend op basis van de Subisidieregeling Natuurbeheer (SN). Ook is er geld beschikbaar voor beheer en voor gebieden die een functiewijziging ondergaan, bijvoorbeeld voor landbouwgrond die weer de bestemming natuur krijgt. De waardevermindering van de grond wordt vergoed.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie