Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 10-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van dinsdagmiddag 10 juli 2001
16:56 dinsdag 10 juli 2001

Roel Hallink, tel.: 06-51528156


* Diefstal uit autos

WEITEVEEN In de loop van de morgen werd nog aangifte gedaan van diefstal uit een auto aan het Wollegras. Het bestuurdersportier was geforceerd. De autoradio werd uit het dashboard gehaald, waarbij de kabels waren doorgeknipt. Ook het afgesloten dashboardkastje was opengebroken.

Ook van de inbraak in een auto aan de Lavendelheide werd aangifte gedaan. Ook hier was de autoradio eruit gehaald en waren de kabels doorgeknipt.

COEVORDEN Ook in Coevorden aan de Rembrandtlaan werd afgelopen nacht ingebroken in een auto. Het slot van het linker portier werd geforceerd. Gestolen werd een hoes met 21 cds. Dit is de tweede inbraak in korte tijd in de auto van de 23-jarige inwoner van Coevorden.


* Inbraak in woning

LINDE Gisteren werd ontdekt dat er was ingebroken in een leegstaande boerderij aan de Norlderweg. Het pand wordt op dit moment verbouwd en de daarbij gebruikte machines, waaronder een afkortzaag, een accuboormachine en een schop zijn gestolen. Vorige week zijn ook al twee pompen bij dit pand gestolen.


* Inbraak kantine

SPIER Afgelopen nacht is er ingebroken in een kantine van een camping aan de Moraineweg. Om binnen te komen was een deur geforceerd. Het gehele gebouw is doorzocht. De gokkasten, de sigarettenautomaat en het biljart zijn opengebroken. Het daarin aanwezige geld werd meegenomen, alsmede een aantal sigaretten. Hoeveelheden zijn op dit moment niet bekend. Ook een tv-decoder is gestolen.


* Diefstal uit moestuin

KLAZIENAVEEN Vanmorgen deed een 58-jarige inwoner van Klazienaveen aangifte van diefstal van groente uit een moestuin bij de woning aan de Broekweg. De aangever heeft de moestuin in de tuin van zijn zoon en merkte vanmorgen dat er 30 aardappelplanten gestolen waren. Ook waren er een aantal bonenplantjes vernield. De schade wordt geschat op zon 100 gulden.


* Uitslaande woningbrand

EMMER COMPASCUUM Vanmorgen rond half tien rook de 28-jarige bewoner van de Spindel 17 een rooklucht. Toen hij beneden niets kon ontdekken en boven ging kijken, zag hij dat de slaapkamer aan de voorzijde in brand stond. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de gehele bovenverdieping geheel uitbrandde. Beide aangrenzende woningen, van deze tussenwoning, bekwamen rook en waterschade.. De brand is ontstaan in de gordijnen bij de televisie en de vermoedelijke oorzaak is het op de standbystand staan van de TV.


* Diefstal bromfiets

ASSEN Aan de Smetanalaan is gisteravond tussen ongeveer 20.30 en 21.00 uur een bromscooter gestolen. De scooter van het merk Aprillia in de kleur rood/blauw stond geparkeerd naast de hoofdingang van de flat. De schade wordt geschat op ongeveer 1500 gulden.


* Diefstal caravan

HOOGEVEEN Gisteren in de loop van de dag is gebleken dat van het terrein aan de Dr Anton Philipsstraat. waar ook een speedboot was gestolen, ook een caravan is gestolen. Het gaat om een tandemasser van het merk Home Car. De totale schade is niet bekend.


* Brand in varkensschuur

ERICA Vanmiddag zijn er bij een brand in een varkensschuur in Erica een 30-tal fokzeugen en tegen de 400 biggen om het leven gekomen. Net even na half twee brak er vanmiddag brand uit bij een varkensfokbedrijf aan de Strengdijk, toen men bezig was met werkzaamheden aan het dak. De brandweer die snel ter plaatse was, kon voorkomen dat de brand zich verder uitbreidde over ander compartimenten van de schuur. Door het naar benedenkomen van het dak in het onderliggende compartiment en door oververhitting en rook in dit compartiment en de naast liggende compartimenten zijn de varkens overleden, dan wel uit hun lijden verlost door een dierenarts. De schade van de varkens wordt geschat op een bedrag tussen de 40 en 50 duizend gulden. De schade aan de schuur is nog niet bekend.


* Verkeersongeval met letsel

RODEN Rond 12.00 uur vanmiddag is een 84-jarige inwoonster van Zuidlaren zwaar gewond geraakt bij een aanrijding op de Leeksterweg. Zij reed met haar auto over de Ceintuurbaan en verleende op de kruising met de Leeksterweg geen voorrang aan een vrachtauto, bestuurd door een 69-jarige man uit Hampshire (GB). De vrouw is door de brandweer uit haar auto gehaald en met vrij ernstig letsel overgebracht naar het AZ in Groningen. Haar toestand was in de loop van de middag stabiel. Ter plaatse van het ongeval is het verkeer tijdelijk omgeleid.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie