Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PinkRoccade en Campina Melkunie tekenen intentieverklaring

Datum nieuwsfeit: 10-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CAMPINA MELKUNIE
www.campina.nl

Campina Melkunie/PinkRoccade/Commit

PinkRoccade en Campina Melkunie tekenen intentieverklaring over overdracht ICT-dochter Commit

PinkRoccade nv en Campina Melkunie bv hebben vandaag een intentie-verklaring getekend over de voorgenomen overname van Commit Information Systems bv door PinkRoccade. Met de overname realiseert Pink-Roccade ook in het food, drinks & pharma segment een leidende posi-tie op het gebied van ICT-dienstverlening. De intentieverklaring wordt de komende maanden gevolgd door een periode van exclusieve onderhandelingen. Beide partijen verwachten het proces nog dit jaar positief te kunnen afronden.

Commit is de voormalige ICT-organisatie van Campina Melkunie die in 1995 is verzelfstandigd. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier van ICT-oplossingen voor organisaties in de food, drinks & pharma markt. Met ruim 190 medewerkers bedient het bedrijf naast Campina Melkunie een groot aantal andere opdracht-gevers. Commit voert een breed dienstenpakket en is als SAP-partner met name sterk in deze dienstverlening.

PinkRoccade creëert met de overname een forse positie in de ICT-dienstverlening in het genoemde marktgebied. Dit past binnen het streven sterk aanwezig te zijn in informatie-intensieve sectoren waaronder finance, overheid en industrie. Over 2000 boekte PinkRoc-cade een omzet van 650 miljoen Euro. Bij het bedrijf werken ruim 8.000 medewerkers.

Campina Melkunie gaat over tot verkoop van Commit omdat het niet be-hoort tot de kernactiviteiten van de onderneming. Voor Commit be-staan betere ontwikkelingsmogelijkheden binnen een gespecialiseerd ICT-concern. Campina Melkunie is voornemens om ook in de toekomst gebruik te blijven maken van de diensten van Commit.

Campina Melkunie in Zaltbommel behoort tot de grootste internationa-le zuivelondernemingen en is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie, verkoop en distributie van zuivelproducten en hoogwaardi-ge ingrediënten voor de voedingsmiddelen- en farmaceutische indu-strie. Het bedrijf had in 2000 een jaaromzet van ca. 3,9 miljard Eu-ro en verwerkt jaarlijks ca. 5,8 miljard kilogram melk.

Zaltbommel, 10 juli 2001

Voor meer informatie:

Campina Melkunie bv
Jeen Akkerman,
hoofd Communicatie
+31 (0)418 571321

PinkRoccade,
Investor Relations: Aart Klompe, financieel directeur Persinformatie: Paul Kwakkenbos, directeur corporate communication
070 300 45 00

Commit Information Systems,
De heer Peter Rijken, general manager

073 548 45 08

10 jul 01 18:10

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie